Raskid Atletika i Morate!

Čolo kaže – hoću boljeg napadača! Čelsi nenadano dobija špica! Španski centarfor posle samo šest meseci završava misiju u Madridu.

Fudbal 12.05.2019 | 13:37
Raskid Atletika i Morate!
Nije ispalo dobro. Ni za Atletiko Madrid, ni za Alvara Moratu. Velika očekivanja imali su na stadionu „Vanda Metropolitano“ od španskog napadača, nadali se da bi sa njim mogli čak do finala Lige šampiona da dobace, možda i da ga osvoje, ali će se veza 26-godišnjeg špica i Jorgandžija završiti – raskidom.

Prema informacijama iz Engleske, Atletiko će već tokom leta vratiti Moratu Čelsiju, jer nije zadovoljan njegovim učinkom. Šest golova i jedna asistencija, ruku na srce, i nisu tako loši, imajući u vidu da je odigrao 14 utakmica, međutim, tim Dijega Simeonea je em ispao na prvoj stanici eliminacione faze Lige šampiona, em ni u jednom trenutku nije bio blizu da ugrozi vladavinu Barselone u La Ligi, a iz Kupa kralja je ispao od Đirone u prvim danima 2019. pre nego što je Alvaro i stigao na zajam.

Atletiko je tad platio 7.000.000 evra za pozajmicu do kraja ove sezone i sklopio takav posao sa Čelsijem da na račun londonskog kluba prebaci dodatnih 17.000.000 evra za celu narednu sezonu, na koju je oročena pozajmica. A da onda, leta 2020, Španci imaju pravo da ga otkupe po fiksnoj ceni od 55.000.000 evra, tako što bi se od pomenutog iznosa oduzele dve rate za pozajmicu (ukupno 24.000.000 evra). Naravno, Madriđani imaju novac – nedavno su prodali Lukasa Ernandeza Bajernu za 80.000.000 evra – ali je procena sportskog sektora da Morata ne vredi ni čekanja, ni ulaganja. Čolo želi novog napadača, kog bi pridodao sadašnjim Antoanu Grizmanu (ako ostane) i Dijegu Kosti. Kako se navodi, potreban mu je špic sposoban da redovno trese mreže.

Zato će se Morata pre vremena vratiti na Stamford bridž. Što, možda, nije tako loša priča za njega samog, jer Plavci zbog zabrane FIFA da dovode igrače u predstojećem prelaznom roku nemaju baš mnogo opcija. Izvesno ostaju bez Olivijea Žirua, pošto Francuzu ističe ugovor, a neizvesno je kako će rešiti status Gonzala Iguaina, jer Argentinac nije poželjan u Juventusu. Pitanje je da li Čelsi želi da plati 17.000.000 evra da produži pozajmicu Pipite na još godinu dana ili da odmah iskešira 35.000.000 evra i tako dobije špica za stalno.

Ono što je sigurno, na Stamford bridž se sa pozajmica iz Aston Vile i Kristal Palasa vraćaju Tami Abraham i Miši Batšuaiji, pa bi obojica mogla koliko-toliko da osveže špic ekipe.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar