ФРА: Монако гледа у амбис!

Пре две године првак Француске и полуфиналиста Лиге шампиона, сада је потенцијални путник у другу лигу! Монако ће морати још мало да дрхти! Кнежеви после пораза од Нима (0:1) морају поново да страхују за опстанак.

Фудбал 11.05.2019 | 22:51
ФРА: Монако гледа у амбис!
Екипа Монака се после пораза од Нима (1:0) у 36. колу првенства Француске, налази у реалној опасности од испадања!

"Кнежеви" заузимају 17. место на табели са 33 бода и испред су Каена само зато што им је гол-разлика боља за један погодак.

Следе Дижон са 31 бодом и прежаљени Генган са 25.

Мада Амијен на 16. позицији са 35 бодова још није безбедан, реално је да ће се у троуглу Монако - Каен - Дижон тражити још једна екипа која ће директно испасти из лиге и једна која ће морати у бараж, са победником друголигашког плеј-офа.

За Монако је ово врло турбулентна сезона, у којој је играо групну фазу Лиге шампиона (освојио само један бод) и истовремено се све време налазио под претњом селидбе у нижи ранг.

У октобру је смењен тренер Леонардо Жардим, под чијим вођством је екипа 2017. била првак Француске и полуфиналиста Лиге шампиона, али је три месеца касније Португалац и враћен на клупу, након што је пропао експеримент са Тијеријем Анријем.

Са Жардимом је Монако везао седам кола без пораза (четири победе и три ремија) и чинило се да може да одахне, али онда је наступила серија лоших резултата, која још траје.

Са само три освојена од могућег 21 бода "поништено" је све добро што је урађено током фебруара и марта. Монако идуће суботе мора да победи Амијен на свом стадиону и онда да види шта му је потребно у последњем колу, када ће бити гост Нице.

У једном тренутку се чинило да је после врло турболнтне сезоне Монако стао на зелену грану. И да ће успети некако, без стреса, да заврши такмичарску годину. Али се само чинило. После пораза на гостовању Ниму екипа Леандра Жардима ће морати још мало да дрхти.

Два кола пре краја Монако има идентичан број бодова као Каен који би, да се Лига 1 данас завршава, морао у бараж меч са трећепласираним тимом друге лиге... Како је играо Монако није ни заслужио више од пораза у Ниму. Домаћин, лишен било каквог императива, је повео у раној фази меча. Играо се девети минут када је Рипар одлично скочио после једног центаршута и преварио Дијега Бенаља.

Јесте Монако има већи поседц лопте, и више покушаја, али без конкретне завршнице. Фалкао није имао адекватну подршку Головина и Ронија Лопеза што је резултирало слабом завршнивом.

На руку Монако није ишла ни победа Каена над Ремсом. Мотивисани домаћин, свестан да има мач над главом, одиграо је један од најбољих мечева у сезони. Головима Нинге, Фајра и Гулбера Каен је већ на полувремену имао сигурну предност над Ремсом...

На вечерашњим мечевима није виђена ниједна двојка.

ФРАНЦУСКА 1 - 36. коло

Петак

Сент Етјен - Монпеље 0:1 (0:0)
/Лаборд 64/

Субота

Анже - ПСЖ 1:2 (0:1)
/Таит 88 - Нејмар 20, Ди Марија 58/

Амијен - Тулуз 0:0

Дижон - Стразбур 2:1 (1:0)
/Тавареш 40, Хвон 90 - Ајорке 68/

Каен - Ремс 3:2 (3:1)
/Нинга 14, Фајр 40, Гулбије 45 - Думбија 37, Зенели 82

Ница - Нант 1:1 (0:1)
/Сар 55 - Мутусами 29/

Ним - Монако 1:0 (1:0)
/Рипар 9/



Извор: мондо.рс, моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар