FRA: Monako gleda u ambis!

Pre dve godine prvak Francuske i polufinalista Lige šampiona, sada je potencijalni putnik u drugu ligu! Monako će morati još malo da drhti! Kneževi posle poraza od Nima (0:1) moraju ponovo da strahuju za opstanak.

Fudbal 11.05.2019 | 22:51
FRA: Monako gleda u ambis!
Ekipa Monaka se posle poraza od Nima (1:0) u 36. kolu prvenstva Francuske, nalazi u realnoj opasnosti od ispadanja!

"Kneževi" zauzimaju 17. mesto na tabeli sa 33 boda i ispred su Kaena samo zato što im je gol-razlika bolja za jedan pogodak.

Slede Dižon sa 31 bodom i prežaljeni Gengan sa 25.

Mada Amijen na 16. poziciji sa 35 bodova još nije bezbedan, realno je da će se u trouglu Monako - Kaen - Dižon tražiti još jedna ekipa koja će direktno ispasti iz lige i jedna koja će morati u baraž, sa pobednikom drugoligaškog plej-ofa.

Za Monako je ovo vrlo turbulentna sezona, u kojoj je igrao grupnu fazu Lige šampiona (osvojio samo jedan bod) i istovremeno se sve vreme nalazio pod pretnjom selidbe u niži rang.

U oktobru je smenjen trener Leonardo Žardim, pod čijim vođstvom je ekipa 2017. bila prvak Francuske i polufinalista Lige šampiona, ali je tri meseca kasnije Portugalac i vraćen na klupu, nakon što je propao eksperiment sa Tijerijem Anrijem.

Sa Žardimom je Monako vezao sedam kola bez poraza (četiri pobede i tri remija) i činilo se da može da odahne, ali onda je nastupila serija loših rezultata, koja još traje.

Sa samo tri osvojena od mogućeg 21 boda "poništeno" je sve dobro što je urađeno tokom februara i marta. Monako iduće subote mora da pobedi Amijen na svom stadionu i onda da vidi šta mu je potrebno u poslednjem kolu, kada će biti gost Nice.

U jednom trenutku se činilo da je posle vrlo turbolntne sezone Monako stao na zelenu granu. I da će uspeti nekako, bez stresa, da završi takmičarsku godinu. Ali se samo činilo. Posle poraza na gostovanju Nimu ekipa Leandra Žardima će morati još malo da drhti.

Dva kola pre kraja Monako ima identičan broj bodova kao Kaen koji bi, da se Liga 1 danas završava, morao u baraž meč sa trećeplasiranim timom druge lige... Kako je igrao Monako nije ni zaslužio više od poraza u Nimu. Domaćin, lišen bilo kakvog imperativa, je poveo u ranoj fazi meča. Igrao se deveti minut kada je Ripar odlično skočio posle jednog centaršuta i prevario Dijega Benalja.

Jeste Monako ima veći posedc lopte, i više pokušaja, ali bez konkretne završnice. Falkao nije imao adekvatnu podršku Golovina i Ronija Lopeza što je rezultiralo slabom završnivom.

Na ruku Monako nije išla ni pobeda Kaena nad Remsom. Motivisani domaćin, svestan da ima mač nad glavom, odigrao je jedan od najboljih mečeva u sezoni. Golovima Ninge, Fajra i Gulbera Kaen je već na poluvremenu imao sigurnu prednost nad Remsom...

Na večerašnjim mečevima nije viđena nijedna dvojka.

FRANCUSKA 1 - 36. kolo

Petak

Sent Etjen - Monpelje 0:1 (0:0)
/Labord 64/

Subota

Anže - PSŽ 1:2 (0:1)
/Tait 88 - Nejmar 20, Di Marija 58/

Amijen - Tuluz 0:0

Dižon - Strazbur 2:1 (1:0)
/Tavareš 40, Hvon 90 - Ajorke 68/

Kaen - Rems 3:2 (3:1)
/Ninga 14, Fajr 40, Gulbije 45 - Dumbija 37, Zeneli 82

Nica - Nant 1:1 (0:1)
/Sar 55 - Mutusami 29/

Nim - Monako 1:0 (1:0)
/Ripar 9/



Izvor: mondo.rs, mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar