Новак се навикао на шљаку, Тим није тај - финале!

Ђоковић после велике борбе бољи од Тима за финале Мадрида! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у финале у Мадрида, пошто је у два сета, 7:6 (2), 7:6 (4), савладао Доминика Тима.  Српски тенисер Новак Ђоковић играће у недељу за трећу титулу у Мадриду, уједно и 33. на мастерсима, по чему би могао да се изједначи са Рафаелом Надалом. Можда и ривалом у борби за трофеј. . .

Тенис 11.05.2019 | 19:00
Новак се навикао на шљаку, Тим није тај - финале!
Српски тенисер одиграо је добар меч и после сат времена и 25 минута игре успео је да савлада Аустријанца – 7:6 (2), 7:6 (4).

Ђоковић ће у великом финалу играти против бољег из сусрета Стефанос Циципас – Рафаел Надал.

Српски тенисер није бриљирао на овом сусрету, баш као ни његов противник, али је у важним моментима имао више концентрације и то је пресудило. Новак има још много простора за напредак и то је оно што радује све његове навијаче.

Ђоковић није добро кренуо сусрет, Тим је већ у трећем гему направио брејк и српски играч је био у проблему. Ипак, Новак је стабилизовао игру и у шестом гему вратио изгубљени сервис.

Потом се играло гем за гем и победник првог сета одлучен је у тај-брејку. Тамо је Ђоковић био сконцетрисанији од противника, који је доста грешио. Новак са 7:2 добија тринаести гем, чиме долази до предности од 1:0.

Српски тенисер нервозно је кренуо други сет у којем је Тим имао неколико брејк лопти. Новак је већину успео да спасе, али и не ону у шестом гему.

Аутријанац је дошао до предности од 4:2 и у наредном гему је сервирао да потврди брејк.

Ипак, глава Новака је пресудила. Први тенисер света експресно прави рибрејк и враћа се у сет. У 11. гему, Новак је успео да поново одузме сервис Тиму, што је значило да ће сервирати за победу.

Међутим, српски играч одиграо је очајан гем и Тим је изједначио на 6:6. Још једном је тај-брејк одлучивао и још једном је Ђоковић био бољи у њему. Овога пута резултатом 7:4 долази до сета, односно меча.

Новак Ђоковић ће играти финале Мадрида!

Након врло лошег наступа у Монте Карлу очекивало се да Ноле подигне ниво игре и заигра далеко бољи тенис у престоници Шпаније и то смо дефинитивно видели за сада. Након тријумфа над Фрицом и Шардијем, победу у два сета остварио је и против Доминика Тима.

После исцрпљујућих два сата и 25 минута тениса за треће финале и трећу титулу Новака Ђоковића у Мадриду после 2011. и 2016. године: 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).

Није то био "час тениса", али ни мучење како резултат можда говори.

Победа у два добијена тај-брејка крије чињеницу да се Новак Ђоковић у потпуности прилагодио подлози која му није најомиљенија, показао је смиреност у тренуцима када смо навикли да "кључа" и уз то је дозирано показивао моћ против врло мотивисаног Аустријанца.

Управо је шљака подлога која највише одговара Доминику Тиму и вероватно је други тенисер света на њој, а видећемо да ли ће се Новак за трофеј борити за најбољег у историји исте.

Рафаел Надал и Стефанос Циципас се састају вечерас (после 21.00) у другом полуфиналу, а куриозитет је да би у случају тријумфа Шпанца - то био директан дуел двојице тенисера са највише мастерс титула. Ђоковић их у овом тренутку има 32, а Надал 33...

Ко год да буде ривал, тај меч је на програму у недељу од 18.30.

Први сет трајао је чак 64 минута и може да се подели на два дела; први у ком смо гледали досадан тенис без лепих потеза и други у ком је све "прштало" од истих.

Аустријанац је први направио "брејк", међутим откако је повео 3:1, Новак Ђоковић је освојио 13 од 17 наредних поена за "рибрејк", преокрет моментума и односа снаге на терену, посебно након што је на 4:4 главни судија одлучио да му додели другу казну због кашњења, када је било очекивано да ће се изнервирати…

Али није, Новак је задржао смиреност, добио сигурност после тешких поена који су припали њему, меч је отишао у тај-брејк где се за све питао један тенисер и славио је 7:2.

Други сет је понудио далеко мањи квалитет тениса, Тим је био агресивнији и повео је 4:2 после најдужег гема на мечу, да би му Новак узвратио већ у идућем гему када је експресно "повратио сервис" и направио нови брејк, а онда сопственим грешкама продужио сет.

Одлука је пала у тај-брејку у ком је Ђоковић поново добијао теже поене и заслужено се радовао на крају, чак иако је имао седам винера мање од Тима.

Имао је и десет неизнуђених грешака мање уз своје име, док вреди додати овоме и чињеницу да је све време Ђоковић показивао изузетну дефанзиву, деловао је као "зид", па је могуће да су поједини моменти овог меча послужили српском асу и као права припрема за Ролан Гарос.

Федерера је могао да савлада, Новака не: Ђоковић сломио Тима за финале Мадрида! Мало на знање, мало на искуство - 2:0 после два тај-брејка.

Браво за Новака! Играо је Ђоковић у полуфиналу Мастерса у Мадриду против Доминика Тима и то на шљаци и успео је да се избори са младим Аустријанцем и да прође у финале победом од 2:0 (7:6 (2), 7:6(4)). Тим је у одличној форми, Новак зна много боље, али и ово што је данас одиграо је било довољно.

Мало на знање, мало на искуство - 2:0. У стилу правих шампиона. Изборио је треће финале у Мадриду, а сутра ће имати шансу за трећи трофеј. Ово му је прво финале после Аустралијан Опена.

Оба сета је Новак добио у тај-брејку што довољно говори како је ово био тежак дуел. Имао је шансу да све заврши и раније, прокоцкао ју је и онда се отишло у тај-брејк у другом сету. У игри живаца се боље снашао Ђоковић и прошао у финале где ће играти против бољег из дуела између Рафаела Надала и Стефаноса Циципаса који играју у другом полуфиналу.

Након што му је Марин Чилић јуче предао меч, Новак је данас у полуфиналу одморан дочекао Тима који је прошао праву голготу против Роџера Федерера и вероватно је и то имало удела у оваквом развоју ситуације. Новаку је ово било већ 64. мастерс полуфинале, а Тиму шесто, и то довољно говори о односу искуства, али и успеха у каријери.

Наш ас сада води са 6-2 у међусобним дуелима, а два меча пре овога на шљаци су припала Аустријанцу. Утолико је овај тријумф још већи и значајнији за Новака.

Мора се истаћи да је Новак данас играо против играча који игра феноменално на шљаци, није блистао, али може да буде презадовољан како је одиграом правио је 29 неизнуђених грешака, Тим је имао 39 и то је на крају било одлучујуће.

Свакако да је Ђоковић имао више енергије јер није морао да игра против Чилића (одустао због тровања храном), али није ни допустио да меч уђе у неку дужу варијанту где би се посебно видела та разлика у свежини. Све је Ђоковић завршио у два сета и отишао у финале Мастерса у Мадриду.

Прилика за нови Мастерс је ту...

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар