Још лоших вијести из Истанбула...!

Весели и Калинић највероватније пропуштају Фајнал фор! Из тима већ отпали Жофри Ловерњ и Ђиђи Датоме, Тајлера Ениса нема готово целу сезону. . . !

Кошарка 11.05.2019 | 22:05
Још лоших вијести из Истанбула...!
Нема краја лошим вестима из Истанбула – Фенербахче ће Фајнал фор Евролиге највероватније дочекати без четири кључна играча у ростеру!

Само три дана пошто је потврђено да ће Луиђи Датоме и Жофри Ловерњ пропустити завршни турнир због повреде листа десне ноге, односно скочног зглоба, из редова актуелног турског шампиона стиже још лоших вести: Никола Калинић и Јан Весели готово извесно неће играти у Виторији наредног викенда!

“Калинић и Весели ће бити на тренинзима и тренер ће проценити њихово физичко стање. Засад изгледа да ће обојица јако тешко бити спремни за Фајнал фор“, рекао је тим менаџер Фенера Џенк Ренда и додао:

“Наравно, не можемо сада да тврдимо нешто 100 одсто, нити да знамо када ће бити спремни да се врате назад. Они су у фази рехабилитације, а ми ћемо сачекати до полуфинала да видимо какво ће њихово стање бити“.

Весели и Калинић тренутно раде са екипом, али су њихови проблеми с десним коленом, односно левим раменом очигледно озбиљнији него што се наизглед мислило. Жељко Обрадовић ће имати много посла како би скројио ростер за Ф4. Без Датомеа, Ловерња, Калинића и Веселог готово је немогуће размишљати о нападу на титулу, поготово јер Ефес завршни турнир дочекује у најјачем саставу, спреман да у својој првој шанси после 18 година направи чудо.

Полуфинални сусрети Евролиге играју се 17. маја, а у другом окршају састају се московски ЦСКА и Реал Мадрид. Финале и меч за треће место играју се у недељу. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар