ЕЛ Ф4: Удариће Србин на Србина!

Марко Гудурић: Само да зауставимо Мицића! Српски играчи један на другог на фајнал-фору Евролиге, другу годину заредом. Марко Гудурић зна да је Василије Мицић кључни човек Ефеса ове сезоне. . .

Кошарка 11.05.2019 | 21:53
ЕЛ Ф4: Удариће Србин на Србина!
Водили су велике битке ове сезоне кошаркаши Фенера и Ефеса, и тек ће!

Већ за шест дана (17. мај) очекује нас њихов дуел на фајнал-фору Евролиге у Виторији где ће Фенербахче бити ослабљен играњем неколицине важних играча, па тако полако слаби њихова улога фаворита, чак иако је Ефес на завршници овог такмичења после дугих 18 година.

У тиму Ергина Атамана много кошаркаша игра "сезоне живота", а један од њих је и српски "плеј" Василије Мицић, коме је ово други узастопни Ф4.

Иста ситуације и са Марком Гудурићем из табора Фенербахчеа, сада можда и са већом улогом и одговорношћу него лане, услед силних повреда, што је већ најавио и на првенственој утакмици против Галатасараја.

"Кључ је да зауставимо Василија Мицића", искрено је рекао Гудурић за "Хуријет" о свом бившем саиграчу из Црвене звезде, с којим је заједно играо и за "орлове".

"Он је сјајан кошаркаш, кошаркашки се веома развио ове сезоне и водећи је играч Ефеса. Мислим да је заиста једна од кључних тачака утакмице против Ефеса да зауставимо њега. Знамо да је сваки меч на Ф4 тежак, а ми имамо много повређених играча...".

Присетио се прошлогодишњег пораза у Београду, када је Реал Мадрид славио у финалу, уз поруку да је циљ пласманом на фајнал-фор донекле испуњен.

Ипак, код Жељка Обрадовића никада нема задовољавања само пласманом...

"За мене је испуњење сна што радим са Обрадовићем. Пресрећан сам од момента када сам поптисао за Фенербахче, то је био један од најважнијих детаља моје каријере", казао је Марко Гудурић који је сигуран да ће његов тренер наћи решења за повреде играча.

Очекује да неки заиграју на новим позицијама и да освоје још једну Евролигу.

Ефес је иначе данашњом победом над Афијоном (105:74), обезбедио прво место у лигашком делу првенства Турске и тако ће имати предност домаћег терена у плеј-офу, што је нарочито значјано ако дође до окршаја са Фенербахчеом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар