EL F4: Udariće Srbin na Srbina!

Marko Gudurić: Samo da zaustavimo Micića! Srpski igrači jedan na drugog na fajnal-foru Evrolige, drugu godinu zaredom. Marko Gudurić zna da je Vasilije Micić ključni čovek Efesa ove sezone. . .

Košarka 11.05.2019 | 21:53
EL F4: Udariće Srbin na Srbina!
Vodili su velike bitke ove sezone košarkaši Fenera i Efesa, i tek će!

Već za šest dana (17. maj) očekuje nas njihov duel na fajnal-foru Evrolige u Vitoriji gde će Fenerbahče biti oslabljen igranjem nekolicine važnih igrača, pa tako polako slabi njihova uloga favorita, čak iako je Efes na završnici ovog takmičenja posle dugih 18 godina.

U timu Ergina Atamana mnogo košarkaša igra "sezone života", a jedan od njih je i srpski "plej" Vasilije Micić, kome je ovo drugi uzastopni F4.

Ista situacije i sa Markom Gudurićem iz tabora Fenerbahčea, sada možda i sa većom ulogom i odgovornošću nego lane, usled silnih povreda, što je već najavio i na prvenstvenoj utakmici protiv Galatasaraja.

"Ključ je da zaustavimo Vasilija Micića", iskreno je rekao Gudurić za "Hurijet" o svom bivšem saigraču iz Crvene zvezde, s kojim je zajedno igrao i za "orlove".

"On je sjajan košarkaš, košarkaški se veoma razvio ove sezone i vodeći je igrač Efesa. Mislim da je zaista jedna od ključnih tačaka utakmice protiv Efesa da zaustavimo njega. Znamo da je svaki meč na F4 težak, a mi imamo mnogo povređenih igrača...".

Prisetio se prošlogodišnjeg poraza u Beogradu, kada je Real Madrid slavio u finalu, uz poruku da je cilj plasmanom na fajnal-for donekle ispunjen.

Ipak, kod Željka Obradovića nikada nema zadovoljavanja samo plasmanom...

"Za mene je ispunjenje sna što radim sa Obradovićem. Presrećan sam od momenta kada sam poptisao za Fenerbahče, to je bio jedan od najvažnijih detalja moje karijere", kazao je Marko Gudurić koji je siguran da će njegov trener naći rešenja za povrede igrača.

Očekuje da neki zaigraju na novim pozicijama i da osvoje još jednu Evroligu.

Efes je inače današnjom pobedom nad Afijonom (105:74), obezbedio prvo mesto u ligaškom delu prvenstva Turske i tako će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu, što je naročito značjano ako dođe do okršaja sa Fenerbahčeom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar