Само због двојице је Челси прекршио "златно правило"!

Навикли смо да руководство клуба са "Бриџа" не нуди уговоре дуже од једне сезоне играчима у "тридесетим", али су због двојице направили изузетак.

Фудбал 12.05.2019 | 00:00
Само због двојице је Челси прекршио "златно правило"!
Уврстили смо Давида Луиза у "идеалних 11 играча који овог лета постају слободни агенти", али је Челси само два дана касније прекршио своје "свето правило" и продужио уговор са Бразилцем, када је већ деловало да ће потражити нову средину...

Искусни штопер, који је прошлог месеца прославио 32. рођендан, према политици клуба "не би смео" да добије уговор дужи од годину дана, али је Маурицио Сари инсистирао.

Клуб је тако одлучио да му понуди продужетак сарададње на две сезоне, до 2021. године, па је тако постао тек други фудбалер који је имао част да у ветеранским годинама седне за преговарачки сто са Челсијем где у игри није уговор на годину дана.

Занимљиво, последњи од 2010. године који је "био у тридесетим" и добио уговор дужи од годину дана био је Јоси Бенајун, а Челси је имао далеко бољих играча које је пуштао због тог правила.

Нема сумње и да је ова одлука Челсија проузрокована забраном трансфера коју је прописала ФИФА, тако да у наредна два прелазна рока "плавци" неће моћи да региструју нова појачања, што им доноси проблеме јер је добар део играчког кадра у финалним годинама уговора.

Давид Луиз је у два наврата носио дрес Челсија, прво од 2011. до 2014. године када је прешао у Пари сен Жермен, док се потом вратио 2016. када је екипу преузео Антонио Конте.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар