Samo zbog dvojice je Čelsi prekršio "zlatno pravilo"!

Navikli smo da rukovodstvo kluba sa "Bridža" ne nudi ugovore duže od jedne sezone igračima u "tridesetim", ali su zbog dvojice napravili izuzetak.

Fudbal 12.05.2019 | 00:00
Samo zbog dvojice je Čelsi prekršio "zlatno pravilo"!
Uvrstili smo Davida Luiza u "idealnih 11 igrača koji ovog leta postaju slobodni agenti", ali je Čelsi samo dva dana kasnije prekršio svoje "sveto pravilo" i produžio ugovor sa Brazilcem, kada je već delovalo da će potražiti novu sredinu...

Iskusni štoper, koji je prošlog meseca proslavio 32. rođendan, prema politici kluba "ne bi smeo" da dobije ugovor duži od godinu dana, ali je Mauricio Sari insistirao.

Klub je tako odlučio da mu ponudi produžetak saradadnje na dve sezone, do 2021. godine, pa je tako postao tek drugi fudbaler koji je imao čast da u veteranskim godinama sedne za pregovarački sto sa Čelsijem gde u igri nije ugovor na godinu dana.

Zanimljivo, poslednji od 2010. godine koji je "bio u tridesetim" i dobio ugovor duži od godinu dana bio je Josi Benajun, a Čelsi je imao daleko boljih igrača koje je puštao zbog tog pravila.

Nema sumnje i da je ova odluka Čelsija prouzrokovana zabranom transfera koju je propisala FIFA, tako da u naredna dva prelazna roka "plavci" neće moći da registruju nova pojačanja, što im donosi probleme jer je dobar deo igračkog kadra u finalnim godinama ugovora.

David Luiz je u dva navrata nosio dres Čelsija, prvo od 2011. do 2014. godine kada je prešao u Pari sen Žermen, dok se potom vratio 2016. kada je ekipu preuzeo Antonio Konte.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar