Кључа у Јувентусу! Шта чека Ањели?

Алегри хоће уговор на још три године, Покетино тражи трипут већу плату од Макса, понуђен Мурињо, машта се о Дешану! Због сукоба са председником клуба немогућ повратак Антонија Контеа, останак садашњег тренера на клупи није сигуран.

Фудбал 11.05.2019 | 23:30
Кључа у Јувентусу! Шта чека Ањели?
Још једна година, још један Скудето и још један неуспех у Лиги шампиона. Надали су се у Јувентусу да ће доминацију са италијнског пренети на европском тле, да ће коначно покорити Стари континент, скинути етикету губитника у елитном такмичењу, међутим, ангажман Кристијана Роналда очигледно није био довољан, па у Торину преиспитују себе, траже разлоге елиминације од Ајакса и желе што спремније да дочекају наредну сезону у којој ће опет циљ бити напад на врх. Домаћи и инострани.

Како сад ствари стоје лако би могло да се деси да црно-бели током лета промене тренера. Однос на релацији Масимиљано Алегри – Андреа Ањели је све само не идиличан, како покушава да га представи председник клуба. Мада је више пута јавно говорио како Максова позиција није тема и да ће водити тим у наредној такмичарској години, са Апенина свакодневно стижу информације које указују да газда тражи замену. Једина је невоља што они које би хтео или нису доступни или нема баш толико новца да их плати.

Да се нешто крупно дешава показује сазнање како је суперагент Жорж Мендеш понудио Ањелијусвог клијента, Жозеа Муриња. Менаџер заслужан за прошлолетошње довођење Жоао Кансела и Роналда у Торино у толико је добрим односима са Јувеом да сматра како може и тренера да доведе. Посебни је слободан после отказа у Манчестер јунајтеду, истицао је више пута како би се радо вратио на посао, међутим, предлог да то буде баш на Алијанц стадиону руководиоци Старе даме су одбили под образложењем да се стил који форсира не уклапа у идеологију клуба. Мораће Мурињо да потражи неко друго место, а за то време Ањели покушава са тренерима који су у моди.

Последња вест гласи да Андреа Ањели жели Маурисија Покетина, одушевљен учинком Аргентинца у Тотенхему и трајањем у Лондону. Чак се шушка да је Покетино заинтересован за идеју да промени средину, лане је током судара у Лиги шампиона бираним речима говорио и о Јувентусу као клубу и о Торину као граду, али је проблем у томе што тражи огромну плату. Наводно, чак 20.000.000 евра по сезони, што би га сврстало у ред најплаћенијих стратега света, с обзиром да Дијего Симеоне има годишње 24.000.000 у Атлетико Мадриду. Јасно је да су такви захтеви немогућа мисија, јер Алегриима плату од 7.500.000 евра и делује неизводљиво да после финансијских акробација са РоналдомАњели изведе још један трик и истресе на сто скоро три пута више новца него што даје садашњем тренеру.

Кад је о плати реч она није толико проблем у односима Алегрија и Ањелија, колико захтев шефа стручног штаба да му се уговор продужи на три сезоне кад овај садашњи истекне. А то је у јуну наредне године. Алегри је незадовољан што ни после одбране Скудета није уприличен састанак на коме би се разговарао о његовој будућности. Према појединим информацијама, изнервиран је што три седмице чека да га Ањели позове у канцеларију, а председник све време одуговлачи. Цака је у томе што је управа клуба рада да Максу продужи уговор највише на једну сезону (до 2021), док тренер планира да се обезбеди сарадњом до 2023. Зато посао тапка у месту.

„Пре двомеча са Ајаксом рекао сам председнику да желим да останем. Надам се да ћемо се током наредне седмице срести и коначно о свему причати. Састанак је очекиван. Није отказан. Све што имам око тима морам прво да кажем председнику, тек после јавности. О свему мора да се прича унапред. Да се планира шест месеци раније, а не пред последњи дан сезоне“, рекао је Ањели, несвесно потврђујући да су тензије велике.

Плус их подгрева јасно изражено незадовољство учинком у Лиги шампиона ове сезоне. Као и наводне речи Алегрија блиском окружењу како се његова мисија у Торину ближи крају. Зато Ањели и разматра План Б. Не верује више Максу као раније, упркос његових пет узастопних титула, а истовремено не сме да га отпусти тек тако, јер нема одговарајућу замену. „Јака“ имена попут Пепа Гвардиоле или Јиргена Клопа су везана дуготрајним уговорима за Манчестер Сити и Ливерпул, док Антонио Конте не долази у обзир због свађе која је претходила одласку бившег селектиора Италије 2014. Уосталом, сам Конте је вагајући понуде Роме и Интер изабрао Неразуре и делује да ће у Милану отворити ново поглавје у каријери.

Од преосталих кандидата, Јуве једним оком гледа и ка Паризу и види Дидијеа Дешана као потенцијалну Алегријеву замену. И у том послу има препрека, јер је Дешан уговором везан за Фудбалски савез Француске и питање је да ли му се напушта селекторска позиција првака света. Посебно у тренутку кад на окупу има тим који доминацију жели да заокружи освајањем Првенства Европе наредне године. Мада, кад Јуве зове све баријере се пробијају. Дешан то најбоље зна, пошто је био ем играч, ем тренер Старе даме.

Хоће ли опет?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар