Ključa u Juventusu! Šta čeka Anjeli?

Alegri hoće ugovor na još tri godine, Poketino traži triput veću platu od Maksa, ponuđen Murinjo, mašta se o Dešanu! Zbog sukoba sa predsednikom kluba nemoguć povratak Antonija Kontea, ostanak sadašnjeg trenera na klupi nije siguran.

Fudbal 11.05.2019 | 23:30
Ključa u Juventusu! Šta čeka Anjeli?
Još jedna godina, još jedan Skudeto i još jedan neuspeh u Ligi šampiona. Nadali su se u Juventusu da će dominaciju sa italijnskog preneti na evropskom tle, da će konačno pokoriti Stari kontinent, skinuti etiketu gubitnika u elitnom takmičenju, međutim, angažman Kristijana Ronalda očigledno nije bio dovoljan, pa u Torinu preispituju sebe, traže razloge eliminacije od Ajaksa i žele što spremnije da dočekaju narednu sezonu u kojoj će opet cilj biti napad na vrh. Domaći i inostrani.

Kako sad stvari stoje lako bi moglo da se desi da crno-beli tokom leta promene trenera. Odnos na relaciji Masimiljano Alegri – Andrea Anjeli je sve samo ne idiličan, kako pokušava da ga predstavi predsednik kluba. Mada je više puta javno govorio kako Maksova pozicija nije tema i da će voditi tim u narednoj takmičarskoj godini, sa Apenina svakodnevno stižu informacije koje ukazuju da gazda traži zamenu. Jedina je nevolja što oni koje bi hteo ili nisu dostupni ili nema baš toliko novca da ih plati.

Da se nešto krupno dešava pokazuje saznanje kako je superagent Žorž Mendeš ponudio Anjelijusvog klijenta, Žozea Murinja. Menadžer zaslužan za prošloletošnje dovođenje Žoao Kansela i Ronalda u Torino u toliko je dobrim odnosima sa Juveom da smatra kako može i trenera da dovede. Posebni je slobodan posle otkaza u Mančester junajtedu, isticao je više puta kako bi se rado vratio na posao, međutim, predlog da to bude baš na Alijanc stadionu rukovodioci Stare dame su odbili pod obrazloženjem da se stil koji forsira ne uklapa u ideologiju kluba. Moraće Murinjo da potraži neko drugo mesto, a za to vreme Anjeli pokušava sa trenerima koji su u modi.

Poslednja vest glasi da Andrea Anjeli želi Maurisija Poketina, oduševljen učinkom Argentinca u Totenhemu i trajanjem u Londonu. Čak se šuška da je Poketino zainteresovan za ideju da promeni sredinu, lane je tokom sudara u Ligi šampiona biranim rečima govorio i o Juventusu kao klubu i o Torinu kao gradu, ali je problem u tome što traži ogromnu platu. Navodno, čak 20.000.000 evra po sezoni, što bi ga svrstalo u red najplaćenijih stratega sveta, s obzirom da Dijego Simeone ima godišnje 24.000.000 u Atletiko Madridu. Jasno je da su takvi zahtevi nemoguća misija, jer Alegriima platu od 7.500.000 evra i deluje neizvodljivo da posle finansijskih akrobacija sa RonaldomAnjeli izvede još jedan trik i istrese na sto skoro tri puta više novca nego što daje sadašnjem treneru.

Kad je o plati reč ona nije toliko problem u odnosima Alegrija i Anjelija, koliko zahtev šefa stručnog štaba da mu se ugovor produži na tri sezone kad ovaj sadašnji istekne. A to je u junu naredne godine. Alegri je nezadovoljan što ni posle odbrane Skudeta nije upriličen sastanak na kome bi se razgovarao o njegovoj budućnosti. Prema pojedinim informacijama, iznerviran je što tri sedmice čeka da ga Anjeli pozove u kancelariju, a predsednik sve vreme odugovlači. Caka je u tome što je uprava kluba rada da Maksu produži ugovor najviše na jednu sezonu (do 2021), dok trener planira da se obezbedi saradnjom do 2023. Zato posao tapka u mestu.

„Pre dvomeča sa Ajaksom rekao sam predsedniku da želim da ostanem. Nadam se da ćemo se tokom naredne sedmice sresti i konačno o svemu pričati. Sastanak je očekivan. Nije otkazan. Sve što imam oko tima moram prvo da kažem predsedniku, tek posle javnosti. O svemu mora da se priča unapred. Da se planira šest meseci ranije, a ne pred poslednji dan sezone“, rekao je Anjeli, nesvesno potvrđujući da su tenzije velike.

Plus ih podgreva jasno izraženo nezadovoljstvo učinkom u Ligi šampiona ove sezone. Kao i navodne reči Alegrija bliskom okruženju kako se njegova misija u Torinu bliži kraju. Zato Anjeli i razmatra Plan B. Ne veruje više Maksu kao ranije, uprkos njegovih pet uzastopnih titula, a istovremeno ne sme da ga otpusti tek tako, jer nema odgovarajuću zamenu. „Jaka“ imena poput Pepa Gvardiole ili Jirgena Klopa su vezana dugotrajnim ugovorima za Mančester Siti i Liverpul, dok Antonio Konte ne dolazi u obzir zbog svađe koja je prethodila odlasku bivšeg selektiora Italije 2014. Uostalom, sam Konte je vagajući ponude Rome i Inter izabrao Nerazure i deluje da će u Milanu otvoriti novo poglavje u karijeri.

Od preostalih kandidata, Juve jednim okom gleda i ka Parizu i vidi Didijea Dešana kao potencijalnu Alegrijevu zamenu. I u tom poslu ima prepreka, jer je Dešan ugovorom vezan za Fudbalski savez Francuske i pitanje je da li mu se napušta selektorska pozicija prvaka sveta. Posebno u trenutku kad na okupu ima tim koji dominaciju želi da zaokruži osvajanjem Prvenstva Evrope naredne godine. Mada, kad Juve zove sve barijere se probijaju. Dešan to najbolje zna, pošto je bio em igrač, em trener Stare dame.

Hoće li opet?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar