Смијешно и жалосно! Зашто де Лихт није у Јунајтеду?

Извештај који је унаказио Манчестерове шансе да доведе Де Лихта: Тата ти је дебео. . .  Жозе Мурињо је хтео, али скаут ког је ангажовао Ван Гал је упропастио посао.

Фудбал 11.05.2019 | 14:15
Смијешно и жалосно! Зашто де Лихт није у Јунајтеду?
Ед Вудворд ионако није баш најбољи руководилац на свету. Још кад око себе има „труст мозгова“ јасно је због чега се Манчестер јунајтед враћа на европске мечеве четвртком и што од Лиге шампиона нема ништа. Још једна скандалозно лоша сезона је иза Црвених ђавола, за шта се не могу кривити само играчи и тренери Жозе Мурињо и Оле Гунар Солскјер, већ и изврешни директор, јер слуша оне који и фудбалу, изгледа, нису баш вични.

Јер, како дригачије објаснити информације које ове суботе круже Енглеском, а кажу да је славни клуб пропустио шансу да доведе Матјиса де Лихта само зато што је у клубу стављен вето на његов ангажман, под образложењем да ће се – угојити!?

Наиме, Жозе Мурињо је још прошлог лета упро прстом у Ајаксово благо, желео је да га купи по знатно нижој цени од данашњих 70.000.000 евра и тако реши хронични проблем у одбрани, истовремено направи ослонац за дуге стазе, али је посао пропао на основу извештаја Марсела Бута, скаута Јунајтеда за подручје Холандије. Бут је, руку на срце, првобитно препоручио Де ЛихтаМанчестеру док овај није био толико познат, али је у извештајима које је редовно слао у централу изразио сумњу да је Матјис склон гојењу и да ће временом добити на тежини, а изгубити на мирноћи и снази. Скаут Црвених ђавола такве препоставке написао је на основу чињенице да отац Ајаксовог капитена, Френк, није водио рачуна о килажи и зато је заскључио да би, генетски, Матјис могао да има проблеме који би га спречили да постане врхунски дефанзивац.

Иначе, Марсел Бут је дошао на Олд Трафорд у ери Луја ван Гала и задржао је посао скаута упркос томе што је тренер првог тима добио отказ 2016. после чега је ангажован баш Мурињо. Наравно, Манчестер је велики клуб да би себи дозволио да трансфер политику креира на основу мишљења или препоруке само једног човека, али на Острву истичу да је, после читања баш његових дописа, више скаута гласало против идеје да се Де Литх – који истине ради, има 89 килограма и висок је 189 центиметара – доведе.

Какав промашај!

Не само да је Жозе Мурињо могао да га доведе по, претпоставља се, упола јефтинијој цени од садашње, него што је сад и Оле Гунару Солскјеру потпуно ван домашаја. Де Лихта јуре Ливерпул, где би могао да заигра у тандему са земљаком Вирџилом ван Дајком, Јувентус, међутим, као главни фаворит остаје Барселона, која је већ довела Френкија де Јонга (75.000.000 евра, плус 11.000.00 кроз бонусе),.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар