Smiješno i žalosno! Zašto de Liht nije u Junajtedu?

Izveštaj koji je unakazio Mančesterove šanse da dovede De Lihta: Tata ti je debeo. . .  Žoze Murinjo je hteo, ali skaut kog je angažovao Van Gal je upropastio posao.

Fudbal 11.05.2019 | 14:15
Smiješno i žalosno! Zašto de Liht nije u Junajtedu?
Ed Vudvord ionako nije baš najbolji rukovodilac na svetu. Još kad oko sebe ima „trust mozgova“ jasno je zbog čega se Mančester junajted vraća na evropske mečeve četvrtkom i što od Lige šampiona nema ništa. Još jedna skandalozno loša sezona je iza Crvenih đavola, za šta se ne mogu kriviti samo igrači i treneri Žoze Murinjo i Ole Gunar Solskjer, već i izvrešni direktor, jer sluša one koji i fudbalu, izgleda, nisu baš vični.

Jer, kako drigačije objasniti informacije koje ove subote kruže Engleskom, a kažu da je slavni klub propustio šansu da dovede Matjisa de Lihta samo zato što je u klubu stavljen veto na njegov angažman, pod obrazloženjem da će se – ugojiti!?

Naime, Žoze Murinjo je još prošlog leta upro prstom u Ajaksovo blago, želeo je da ga kupi po znatno nižoj ceni od današnjih 70.000.000 evra i tako reši hronični problem u odbrani, istovremeno napravi oslonac za duge staze, ali je posao propao na osnovu izveštaja Marsela Buta, skauta Junajteda za područje Holandije. But je, ruku na srce, prvobitno preporučio De LihtaMančesteru dok ovaj nije bio toliko poznat, ali je u izveštajima koje je redovno slao u centralu izrazio sumnju da je Matjis sklon gojenju i da će vremenom dobiti na težini, a izgubiti na mirnoći i snazi. Skaut Crvenih đavola takve prepostavke napisao je na osnovu činjenice da otac Ajaksovog kapitena, Frenk, nije vodio računa o kilaži i zato je zasključio da bi, genetski, Matjis mogao da ima probleme koji bi ga sprečili da postane vrhunski defanzivac.

Inače, Marsel But je došao na Old Traford u eri Luja van Gala i zadržao je posao skauta uprkos tome što je trener prvog tima dobio otkaz 2016. posle čega je angažovan baš Murinjo. Naravno, Mančester je veliki klub da bi sebi dozvolio da transfer politiku kreira na osnovu mišljenja ili preporuke samo jednog čoveka, ali na Ostrvu ističu da je, posle čitanja baš njegovih dopisa, više skauta glasalo protiv ideje da se De Lith – koji istine radi, ima 89 kilograma i visok je 189 centimetara – dovede.

Kakav promašaj!

Ne samo da je Žoze Murinjo mogao da ga dovede po, pretpostavlja se, upola jeftinijoj ceni od sadašnje, nego što je sad i Ole Gunaru Solskjeru potpuno van domašaja. De Lihta jure Liverpul, gde bi mogao da zaigra u tandemu sa zemljakom Virdžilom van Dajkom, Juventus, međutim, kao glavni favorit ostaje Barselona, koja je već dovela Frenkija de Jonga (75.000.000 evra, plus 11.000.00 kroz bonuse),.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar