Покетино дочекао да дигне глас!

Био бих најглупљи човек на свету ако бих пристао да у истим условима јурим исте резултате! Аргентинац тражи "другачије алатке" за наредну сезону.

Фудбал 11.05.2019 | 13:42
Покетино дочекао да дигне глас!
Ћутао је Маурисио Покетино годину и по дана.  Реч није рекао што је за три прелазна рока добио једног играча. Знао је да је приоритет Тотенхема изградња новог стадиона и да због тога појачања добити неће. Ћутао је Аргентинац и правио одличне резултате са Певцима, боље од неких који су десетине милиона трошили у сваком  прелазном року. Е, ћутању је дошао крај!

Аргентински стручњак сада са финалом Лиге шампиона у џепу као адуту против којег се не може, решио је да отвори душу и каже шта има. А, ако газда клуба Данијел Леви уме да чује то што му је поручено јасно му је пред какву је дилему стављен: Покетино хоће да ствара моћан Тотенхем или ће стварати негде друго!

После пет година проведених на клупи Певаца Маурисио је јасно повукао и црту и границу.

„Нисам спреман да отворим ново поглавље без плана, без јасне идеје, без транспарентности“, загрмео је Покетино.

Тврди, није реч (само) о новцу за појачања.

„Мени је савршено јасно како се ствари у бизнису одвијају. Али, знамо и да морамо да променимо начин функционисања. То не значи да морамо да трошимо више новца на играче. Међутим, ако желите да будете сваке сезоне у финалу Лиге шампиона, онда морате да направите план. А, он мора да буде другачији од овог што се догађало у последњих пет година“.

Сипао је Аргентинац, из дубине душе.

„Ако верујемо да можемо да наставимо да овако функционишемо као у ових пет година и да истовремено мислимо да ћемо сваке сезоне играти у финалу Лиге шампиона и да ћемо бити у прва четири у Премијер лиги, поред пројеката какви су Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, онда смо много наивни. Ако желите да остваримо исте резултате наспрам оваквих клубова, онда морате да ми дате другачије „алатке“ за рад“.

И поентирао је Покетино.

„Ако бих пристао да радим у истим условима, а са истим очекивањима, онда би бих био најглупљи човек на свету“, поручио је Маурисио Покетино.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар