Poketino dočekao da digne glas!

Bio bih najgluplji čovek na svetu ako bih pristao da u istim uslovima jurim iste rezultate! Argentinac traži "drugačije alatke" za narednu sezonu.

Fudbal 11.05.2019 | 13:42
Poketino dočekao da digne glas!
Ćutao je Maurisio Poketino godinu i po dana.  Reč nije rekao što je za tri prelazna roka dobio jednog igrača. Znao je da je prioritet Totenhema izgradnja novog stadiona i da zbog toga pojačanja dobiti neće. Ćutao je Argentinac i pravio odlične rezultate sa Pevcima, bolje od nekih koji su desetine miliona trošili u svakom  prelaznom roku. E, ćutanju je došao kraj!

Argentinski stručnjak sada sa finalom Lige šampiona u džepu kao adutu protiv kojeg se ne može, rešio je da otvori dušu i kaže šta ima. A, ako gazda kluba Danijel Levi ume da čuje to što mu je poručeno jasno mu je pred kakvu je dilemu stavljen: Poketino hoće da stvara moćan Totenhem ili će stvarati negde drugo!

Posle pet godina provedenih na klupi Pevaca Maurisio je jasno povukao i crtu i granicu.

„Nisam spreman da otvorim novo poglavlje bez plana, bez jasne ideje, bez transparentnosti“, zagrmeo je Poketino.

Tvrdi, nije reč (samo) o novcu za pojačanja.

„Meni je savršeno jasno kako se stvari u biznisu odvijaju. Ali, znamo i da moramo da promenimo način funkcionisanja. To ne znači da moramo da trošimo više novca na igrače. Međutim, ako želite da budete svake sezone u finalu Lige šampiona, onda morate da napravite plan. A, on mora da bude drugačiji od ovog što se događalo u poslednjih pet godina“.

Sipao je Argentinac, iz dubine duše.

„Ako verujemo da možemo da nastavimo da ovako funkcionišemo kao u ovih pet godina i da istovremeno mislimo da ćemo svake sezone igrati u finalu Lige šampiona i da ćemo biti u prva četiri u Premijer ligi, pored projekata kakvi su Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted, onda smo mnogo naivni. Ako želite da ostvarimo iste rezultate naspram ovakvih klubova, onda morate da mi date drugačije „alatke“ za rad“.

I poentirao je Poketino.

„Ako bih pristao da radim u istim uslovima, a sa istim očekivanjima, onda bi bih bio najgluplji čovek na svetu“, poručio je Maurisio Poketino.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar