Договорено: Пирло добио посао у Јувентусу!

Легендарни Италијан од лета преузима млади тим Бјанконера!

Фудбал 11.05.2019 | 09:05
Договорено: Пирло добио посао у Јувентусу!
Андреа Пирло није дуго био изван фудбала. Наиме, како преноси Тутоспорт, популарни Моцарт преузима од лета Б екипу Јувентуса.

Млади тим Бјанконера је имао катастрофалну сезону, завршили су тек на 12. месту групе А у Серији Ц, а то никако не задовољава апетите управе клуба па су одлучили да смене тренера Маура Зиронелија и ангажују легенду. Тако ће Стара дама омогућити Пирлу почетак самосталне тренерске каријере.

Подсетимо, Пирло је напустио клуб из Торина 2015. године, када је прешао у Њујорк Сити, где је завршио 2017. године играчку каријеру.

Као играч освојио је готово све, са Миланом два Скудета и две Лиге шампиона, са Јувентусом четири наслова првака Италије, а са репрезентацијом Италије Светско првенство 2006. и Европско првенство за младе на којем је био проглашен за најбољег играча.

Ако је судити по фудбалском умећу и начину на који је дириговао игром својих екипа, не сумњамо да је пред "фудбалским Моцартом" фантастична тренерска каријера и да ћемо га врло брзо, наравно ако га то буде занимало, видети не само на клупи неког сениорског тима, већ и неког топ клубова. Ко зна...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар