Dogovoreno: Pirlo dobio posao u Juventusu!

Legendarni Italijan od leta preuzima mladi tim Bjankonera!

Fudbal 11.05.2019 | 09:05
Dogovoreno: Pirlo dobio posao u Juventusu!
Andrea Pirlo nije dugo bio izvan fudbala. Naime, kako prenosi Tutosport, popularni Mocart preuzima od leta B ekipu Juventusa.

Mladi tim Bjankonera je imao katastrofalnu sezonu, završili su tek na 12. mestu grupe A u Seriji C, a to nikako ne zadovoljava apetite uprave kluba pa su odlučili da smene trenera Maura Zironelija i angažuju legendu. Tako će Stara dama omogućiti Pirlu početak samostalne trenerske karijere.

Podsetimo, Pirlo je napustio klub iz Torina 2015. godine, kada je prešao u Njujork Siti, gde je završio 2017. godine igračku karijeru.

Kao igrač osvojio je gotovo sve, sa Milanom dva Skudeta i dve Lige šampiona, sa Juventusom četiri naslova prvaka Italije, a sa reprezentacijom Italije Svetsko prvenstvo 2006. i Evropsko prvenstvo za mlade na kojem je bio proglašen za najboljeg igrača.

Ako je suditi po fudbalskom umeću i načinu na koji je dirigovao igrom svojih ekipa, ne sumnjamo da je pred "fudbalskim Mocartom" fantastična trenerska karijera i da ćemo ga vrlo brzo, naravno ako ga to bude zanimalo, videti ne samo na klupi nekog seniorskog tima, već i nekog top klubova. Ko zna...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar