Ен Хатавеј добила своју звијезду

Америчка глумица Ен Хатавеј добила је своју звијезду на чувеном "Тротоару славних" на лосандјелеском булевару Холивуд.

Забава 10.05.2019 | 20:48
Ен Хатавеј добила своју звијезду
"Заиста сам веома дирнута", рекла је на јучерашњем догадају Хатавеј (36), добитница Оскара 2013. за споредну женску улогу у филму "Јадници" (Лес Мисераблес).

Она се захвалила "обожаваоцима који су присутни и који су јој посветили мало свог времена" као и људима који су "већ деценијама у њеном животу".

Приликом постављања звијезде, уз Хатавеј су били родитељи, муж, као и аустралијска глумица Ребел Вилсон, која са Хатавеј учествује у филму "Тхе Хустле". Тај филм, који ће данас бити премијерно приказан у америчким биоскопима, прича причу о двије преваранткиње које се удружују да би се осветиле мушкарцима који варају жене.

Хатавејина звијезда се налази испред улаза у Кинеско позориште, веома посјећену холивудску локацију. Такође, како је глумица са задовољством навела, њена звијезда је поред звијезде Хети Мекденијел, прве црне оскаровке која је награду добила за улогу робиње у филму "Прохујало са вихором" (Гоне Wитх Тхе Wинд) из 1940. године.

Расна сегрегација је у то вријеме била присутна у Холивуду као и у свим другим сегментима америчког друштва, па је Мекденијел на церемонији додјеле Оскара сједила у дну сале, одвојена од других звијезда филма, Кларка Гејбла и Вивијен Ли.

Продуцент Дејвид Селзник је морао лично да интервенише да би глумицу пустили да уђе у хотел "Амбасадор" који црнцима није дозвољавао улазак све до 1959, када је Калифорнија забранила расну сегрегацију.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар