En Hatavej dobila svoju zvijezdu

Američka glumica En Hatavej dobila je svoju zvijezdu na čuvenom "Trotoaru slavnih" na losandjeleskom bulevaru Holivud.

Zabava 10.05.2019 | 20:48
En Hatavej dobila svoju zvijezdu
"Zaista sam veoma dirnuta", rekla je na jučerašnjem dogadaju Hatavej (36), dobitnica Oskara 2013. za sporednu žensku ulogu u filmu "Jadnici" (Les Miserables).

Ona se zahvalila "obožavaocima koji su prisutni i koji su joj posvetili malo svog vremena" kao i ljudima koji su "već decenijama u njenom životu".

Prilikom postavljanja zvijezde, uz Hatavej su bili roditelji, muž, kao i australijska glumica Rebel Vilson, koja sa Hatavej učestvuje u filmu "The Hustle". Taj film, koji će danas biti premijerno prikazan u američkim bioskopima, priča priču o dvije prevarantkinje koje se udružuju da bi se osvetile muškarcima koji varaju žene.

Hatavejina zvijezda se nalazi ispred ulaza u Kinesko pozorište, veoma posjećenu holivudsku lokaciju. Takođe, kako je glumica sa zadovoljstvom navela, njena zvijezda je pored zvijezde Heti Mekdenijel, prve crne oskarovke koja je nagradu dobila za ulogu robinje u filmu "Prohujalo sa vihorom" (Gone With The Wind) iz 1940. godine.

Rasna segregacija je u to vrijeme bila prisutna u Holivudu kao i u svim drugim segmentima američkog društva, pa je Mekdenijel na ceremoniji dodjele Oskara sjedila u dnu sale, odvojena od drugih zvijezda filma, Klarka Gejbla i Vivijen Li.

Producent Dejvid Selznik je morao lično da interveniše da bi glumicu pustili da uđe u hotel "Ambasador" koji crncima nije dozvoljavao ulazak sve do 1959, kada je Kalifornija zabranila rasnu segregaciju.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar