Звезда мамурна, голман Пролетера је частио побједом!

Звезда се мучила, па дошла до нове победе уз кикс голмана Пролетера! Фудбалери Црвене звезде победили су Пролетер на гостовању резултатом 1:0 у утакмици претпоследњег, 36. кола Суперлиге Србије.  Јевтовић јачи од доброг Пролетера и лошег терена.  Црвена звезда поново сигурна на гостовању у Новом Саду.  Београђани минимално славили у Новом Саду поготком спретног резервисте Милана Јевтовића - 0:1.

Фудбал 10.05.2019 | 20:22
Звезда мамурна, голман Пролетера је частио побједом!
Црвена звезда је успела и по трећи пут ове сезоне да победи Пролетер ове сезоне, овога пута са минималним резултатом.

Пролетеру је ово пети пораз у низу, док је Звезда, подсећамо, већ раније обезбедила одбрану титуле шампиона Србије.

Стрелац јединог гола био је резервиста Јевтовић, који је искористио кардиналну грешку противничког чувара мреже Весића 15 минута пре краја и, испоставило се, донео три бода својој екипи.

Првих 45 минута утакмице није донело ништа занимљивог за гледаоце на новосадским трибинама и крај "малих екрана". Квалитет игре није био на нивоу, поготово код гостију од којих смо навикли да гледамо бољи фудбал од већине конкуренције у Суперлиги.

Најбоље прилике биле су на страни пролетера, то јест Митровића. Офанзивни везиста домаћина је у два наврата имао један на један са голманом Поповићем, али у оба случаја није успео ни опасније да угрози гол шампиона Србије јер није довољно добро захватао лопту.

Звезда је у том периоду игре имала две солидне прилике, али Јовељић и Симић нису имали довољно среће.

У наставку ситуација је била слична као и током првог полувремена. Пролетер је био ефективнији и стварао нешто боље прилике, али је Звезда имала јаснији циљ. Милојевић је у 62. минуту реаговао са две измене, па су на терну били Јирка и Јевтовић.

Управо му је једна од тих измена (Јевтовић за Вукановића) донела три бода. Звездин резервиста је у 75. минуту показао изузетну сналажљивост, када је после корнера иза њега пролетео голман Пролетера Весић и њему оставио лак посао да лопту само "погура" у мрежу.

Играчи Пролетера су том приликом тражили фаул, али је судија јасно показао на центар игралишта, па је Пролетер морао да покуша да дође барем до бода.

Крајем меча виђене су две велике прилике, на обе стране. Прво је Човић пропустио "зицер" на петерцу и лопту са којом је могао да постигне гол на неколико начина послао на трибине, да би затим и Вујадин Савић из сличне ситуације, овога пута главом, промашио оквир гола.

До краја утакмице није виђена ниједна већа прилика, а три бода су отишла у Београд.

У последњем суперлигашком колу црвено-бели путују у Лучане на мегдан Младости, док Пролетер гостује Партизану.

Лош терен, умор и врло добра партија Пролетерових фудбалера нису успели да зауставе Црвену звезду. Шампион је поново славио у Новом Саду, у првој утакмици претпоследњег кола Суперлиге, а стрелац јединог гола био је Милан Јевтовић у 75. минуту.

Резервиста црвено-белих био је најспретнији после центаршута из корнера и несигурне интервенције голмана Милоша Весића, ком је испала лопта.

Управо је Јевтовић својим уласком у 60. минуту унео живост у игру гостију. Поред гола имао је још неколико добрих потеза, а посебно се истакао соло-продором у 88. минуту када је нанизао неколико противничких играча.

Као што је и најавио, Владан Милојевић је за ову утакмицу без резултатског значаја по оба тима извршио неколико промена у саставу, па је на голу од првог минута био Поповић, у старној постави поново су били Гајић, Чаушић, Симић и Вукановић, а шансу са клупе поред Јевтовића добили су Јирка и Ебисилио.

Занимљива је била формација у којој су црвено-бели почели утакмицу: 4-1-4-1, међутим, домаћи играчи нису имали већих проблема да неутралишу акције гостију и чак је Пролетер био тај који је у првом полувремену створио више прилика за погодак. И у наставку меча Новосађани су неколико пута озбиљно запретили, али је онда Јевтовић искористио Весићеву грешку и решио питање победника.

По трећи пут ове сезоне Звезда је савладала дебитанта у најјачем рангу домаћег фудбала. Претходно је било 2:0 у Новом Саду и 4:0 у Београду.

У последњем колу, 19. маја, Црвена звезда ће против Напретка на свом стадиону и званично прославити титулу, а заказана је и прослава 30 година од оснивања навијаче групе Делије, док ће Пролетер играти против Партизана у гостима.

Успавала се Црвена звезда после шампионског славља и победе над Лучанцима, а њен мамурлук могао је данас да искористи Пролетер на отварању 36. кола плеј-офа Суперлиге. Могао, али није, пошто су Београђани ипак оправдали на крају улогу фаворита и минимланим тријумфом од 1:0 стигли до новог превенственог славља. 

Борио се колико је могао новосадски тим и поклекао тек у 75. минуту, после великог кикса голмана Милоша Весића, који је испустио лопту након корнера и то право на ногу Милану Јевтовићу. Везиста црвено-белих који је ушао с клупе за резерве постигао је победоносни погодак, свој трећи гол ове сезоне, а занимљиво да је данас добио поверење после 15 утакмица у свим такмичењима у којима ниједном није био на клупи. И одужио се тренеру.

Занимљив, али не претерано леп меч одигран је на Карађорђу пред око 2.500 гледалаца. Свестан чињенице да је нова титула обезбеђена тренер Звезде Владан Милојевић је извео комбиновани састав. Рачунао је трофејни стручњак да ће тако и одморити појединце пред реванш полуфинала купа у Лучанима следеће среде, али је меч у српској Атини показао да је Звезда значајно слабија када на терену нема Марка Марина или Ел Фардуа Бена, који су најчешће ове сезоне били предводници црвено-беле доминације.

Истумбао је стручни штаб шампиона састав, па су и Борјан, Бабић и Јованчић остали на клупи, док ови који су се нашли на терену нису оправдали поверење у већем делу меча. Премало је Звезда овог поподнева створила изгледних прилика за гол, нисмо видели у њеној игри течност на коју нас је навикла, а у појединим ситуацијама имала је и среће, јер су домаћи фудбалери пропустили неколико добрих прилика.

Најбољу за Пролетер у 87. минуту имао је Немања Човић који је са свега пет метара пребацио читав гол Зорана Поповића који је данас чувао Звездину мрежу.

Што се тиче црвено-белих, подбацио је нападачки тандем Павков-Јовељић који је у првом полувремену имао само једну изгледну прилику, мада није кривица само на њима двојици, пошто је и везни ред црвено-белих дуго тражио прави ритам. Нема шта, Владан Милојевић је преломио утакмицу у 61. минуту увођењемЕрика Јирке и стрелца победоносног гола Јевтовића, који је и омогућио на крају ново славље црвено-белима.

Могао је и Вујадин Савић у 90. минуту да учини тријумф црвено-белих убедљивијим, али је промашио главом добру прилику са петерца.

ПРОЛЕТЕР - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:0)
/Јевтовић 75/

Стадион: Карађорђе.
Гледалаца: 2.500.
Судија: Лазар Трипковић.

ПРОЛЕТЕР (4-2-3-1): Весић - Танасин, Леандро, Ламбулић, Ћуковић - Говедарица, Плавшић (од 79. Новаковић) - Чоловић, Човић, Митровић (од 83. Стаменић) - Вујаклија (од 62. Илић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-4-2): Поповић - Гајић, Милуновић, Савић, Стојковић - Симић (од 68. Ебисилио), Чаушић, Иванић, Вукановић (од 61. Јевтовић) - Павков, Јовељић (од 61. Јирка).

СУПЕРЛИГА, 36. коло:

плеј-оф

петак

Пролетер - Црвена звезда 0:1

субота

Војводина - Партизан 16.00 (ТВ Арена Спорт 1)
Младост - Чукарички 16.00
Напредак - Раднички 16.00

ТАБЕЛА: Црвена звезда 57, Раднички 46, Чукарички 37, Партизан 36, Младост 32, Напредак 27, Пролетер 22, Војводина 21.

плеј аут

субота

Динамо - Спартак 16.00
Мачва - Рад 16.00
Вождовац - Бачка 16.00
Земун - Радник 16.00

ТАБЕЛА: Радник 25, Спартак 24, Мачва 24, Вождовац 22, Рад 21, Бачка 18, Динамо 17, Земун 17.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар