Zvezda mamurna, golman Proletera je častio pobjedom!

Zvezda se mučila, pa došla do nove pobede uz kiks golmana Proletera! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter na gostovanju rezultatom 1:0 u utakmici pretposlednjeg, 36. kola Superlige Srbije.  Jevtović jači od dobrog Proletera i lošeg terena.  Crvena zvezda ponovo sigurna na gostovanju u Novom Sadu.  Beograđani minimalno slavili u Novom Sadu pogotkom spretnog rezerviste Milana Jevtovića - 0:1.

Fudbal 10.05.2019 | 20:22
Zvezda mamurna, golman Proletera je častio pobjedom!
Crvena zvezda je uspela i po treći put ove sezone da pobedi Proleter ove sezone, ovoga puta sa minimalnim rezultatom.

Proleteru je ovo peti poraz u nizu, dok je Zvezda, podsećamo, već ranije obezbedila odbranu titule šampiona Srbije.

Strelac jedinog gola bio je rezervista Jevtović, koji je iskoristio kardinalnu grešku protivničkog čuvara mreže Vesića 15 minuta pre kraja i, ispostavilo se, doneo tri boda svojoj ekipi.

Prvih 45 minuta utakmice nije donelo ništa zanimljivog za gledaoce na novosadskim tribinama i kraj "malih ekrana". Kvalitet igre nije bio na nivou, pogotovo kod gostiju od kojih smo navikli da gledamo bolji fudbal od većine konkurencije u Superligi.

Najbolje prilike bile su na strani proletera, to jest Mitrovića. Ofanzivni vezista domaćina je u dva navrata imao jedan na jedan sa golmanom Popovićem, ali u oba slučaja nije uspeo ni opasnije da ugrozi gol šampiona Srbije jer nije dovoljno dobro zahvatao loptu.

Zvezda je u tom periodu igre imala dve solidne prilike, ali Joveljić i Simić nisu imali dovoljno sreće.

U nastavku situacija je bila slična kao i tokom prvog poluvremena. Proleter je bio efektivniji i stvarao nešto bolje prilike, ali je Zvezda imala jasniji cilj. Milojević je u 62. minutu reagovao sa dve izmene, pa su na ternu bili Jirka i Jevtović.

Upravo mu je jedna od tih izmena (Jevtović za Vukanovića) donela tri boda. Zvezdin rezervista je u 75. minutu pokazao izuzetnu snalažljivost, kada je posle kornera iza njega proleteo golman Proletera Vesić i njemu ostavio lak posao da loptu samo "pogura" u mrežu.

Igrači Proletera su tom prilikom tražili faul, ali je sudija jasno pokazao na centar igrališta, pa je Proleter morao da pokuša da dođe barem do boda.

Krajem meča viđene su dve velike prilike, na obe strane. Prvo je Čović propustio "zicer" na petercu i loptu sa kojom je mogao da postigne gol na nekoliko načina poslao na tribine, da bi zatim i Vujadin Savić iz slične situacije, ovoga puta glavom, promašio okvir gola.

Do kraja utakmice nije viđena nijedna veća prilika, a tri boda su otišla u Beograd.

U poslednjem superligaškom kolu crveno-beli putuju u Lučane na megdan Mladosti, dok Proleter gostuje Partizanu.

Loš teren, umor i vrlo dobra partija Proleterovih fudbalera nisu uspeli da zaustave Crvenu zvezdu. Šampion je ponovo slavio u Novom Sadu, u prvoj utakmici pretposlednjeg kola Superlige, a strelac jedinog gola bio je Milan Jevtović u 75. minutu.

Rezervista crveno-belih bio je najspretniji posle centaršuta iz kornera i nesigurne intervencije golmana Miloša Vesića, kom je ispala lopta.

Upravo je Jevtović svojim ulaskom u 60. minutu uneo živost u igru gostiju. Pored gola imao je još nekoliko dobrih poteza, a posebno se istakao solo-prodorom u 88. minutu kada je nanizao nekoliko protivničkih igrača.

Kao što je i najavio, Vladan Milojević je za ovu utakmicu bez rezultatskog značaja po oba tima izvršio nekoliko promena u sastavu, pa je na golu od prvog minuta bio Popović, u starnoj postavi ponovo su bili Gajić, Čaušić, Simić i Vukanović, a šansu sa klupe pored Jevtovića dobili su Jirka i Ebisilio.

Zanimljiva je bila formacija u kojoj su crveno-beli počeli utakmicu: 4-1-4-1, međutim, domaći igrači nisu imali većih problema da neutrališu akcije gostiju i čak je Proleter bio taj koji je u prvom poluvremenu stvorio više prilika za pogodak. I u nastavku meča Novosađani su nekoliko puta ozbiljno zapretili, ali je onda Jevtović iskoristio Vesićevu grešku i rešio pitanje pobednika.

Po treći put ove sezone Zvezda je savladala debitanta u najjačem rangu domaćeg fudbala. Prethodno je bilo 2:0 u Novom Sadu i 4:0 u Beogradu.

U poslednjem kolu, 19. maja, Crvena zvezda će protiv Napretka na svom stadionu i zvanično proslaviti titulu, a zakazana je i proslava 30 godina od osnivanja navijače grupe Delije, dok će Proleter igrati protiv Partizana u gostima.

Uspavala se Crvena zvezda posle šampionskog slavlja i pobede nad Lučancima, a njen mamurluk mogao je danas da iskoristi Proleter na otvaranju 36. kola plej-ofa Superlige. Mogao, ali nije, pošto su Beograđani ipak opravdali na kraju ulogu favorita i minimlanim trijumfom od 1:0 stigli do novog prevenstvenog slavlja. 

Borio se koliko je mogao novosadski tim i poklekao tek u 75. minutu, posle velikog kiksa golmana Miloša Vesića, koji je ispustio loptu nakon kornera i to pravo na nogu Milanu Jevtoviću. Vezista crveno-belih koji je ušao s klupe za rezerve postigao je pobedonosni pogodak, svoj treći gol ove sezone, a zanimljivo da je danas dobio poverenje posle 15 utakmica u svim takmičenjima u kojima nijednom nije bio na klupi. I odužio se treneru.

Zanimljiv, ali ne preterano lep meč odigran je na Karađorđu pred oko 2.500 gledalaca. Svestan činjenice da je nova titula obezbeđena trener Zvezde Vladan Milojević je izveo kombinovani sastav. Računao je trofejni stručnjak da će tako i odmoriti pojedince pred revanš polufinala kupa u Lučanima sledeće srede, ali je meč u srpskoj Atini pokazao da je Zvezda značajno slabija kada na terenu nema Marka Marina ili El Fardua Bena, koji su najčešće ove sezone bili predvodnici crveno-bele dominacije.

Istumbao je stručni štab šampiona sastav, pa su i Borjan, Babić i Jovančić ostali na klupi, dok ovi koji su se našli na terenu nisu opravdali poverenje u većem delu meča. Premalo je Zvezda ovog popodneva stvorila izglednih prilika za gol, nismo videli u njenoj igri tečnost na koju nas je navikla, a u pojedinim situacijama imala je i sreće, jer su domaći fudbaleri propustili nekoliko dobrih prilika.

Najbolju za Proleter u 87. minutu imao je Nemanja Čović koji je sa svega pet metara prebacio čitav gol Zorana Popovića koji je danas čuvao Zvezdinu mrežu.

Što se tiče crveno-belih, podbacio je napadački tandem Pavkov-Joveljić koji je u prvom poluvremenu imao samo jednu izglednu priliku, mada nije krivica samo na njima dvojici, pošto je i vezni red crveno-belih dugo tražio pravi ritam. Nema šta, Vladan Milojević je prelomio utakmicu u 61. minutu uvođenjemErika Jirke i strelca pobedonosnog gola Jevtovića, koji je i omogućio na kraju novo slavlje crveno-belima.

Mogao je i Vujadin Savić u 90. minutu da učini trijumf crveno-belih ubedljivijim, ali je promašio glavom dobru priliku sa peterca.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
/Jevtović 75/

Stadion: Karađorđe.
Gledalaca: 2.500.
Sudija: Lazar Tripković.

PROLETER (4-2-3-1): Vesić - Tanasin, Leandro, Lambulić, Ćuković - Govedarica, Plavšić (od 79. Novaković) - Čolović, Čović, Mitrović (od 83. Stamenić) - Vujaklija (od 62. Ilić).

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Popović - Gajić, Milunović, Savić, Stojković - Simić (od 68. Ebisilio), Čaušić, Ivanić, Vukanović (od 61. Jevtović) - Pavkov, Joveljić (od 61. Jirka).

SUPERLIGA, 36. kolo:

plej-of

petak

Proleter - Crvena zvezda 0:1

subota

Vojvodina - Partizan 16.00 (TV Arena Sport 1)
Mladost - Čukarički 16.00
Napredak - Radnički 16.00

TABELA: Crvena zvezda 57, Radnički 46, Čukarički 37, Partizan 36, Mladost 32, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 21.

plej aut

subota

Dinamo - Spartak 16.00
Mačva - Rad 16.00
Voždovac - Bačka 16.00
Zemun - Radnik 16.00

TABELA: Radnik 25, Spartak 24, Mačva 24, Voždovac 22, Rad 21, Bačka 18, Dinamo 17, Zemun 17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar