Мадрид: Тим спасио две меч лопте и избацио Федерера!

Федерер поклекао после преокрета и "избегао" дуел са Ђоковићем! Швајцарски тенисер Роџер Федерер није успео да се пласира у полуфинале Мастерса у Мадриду, пошто је поражен од Доминика Тима у три одиграна сета.  Пети тенисер света биће противник Новаку Ђоковићу у полуфиналу мадридског мастерса.

Тенис 10.05.2019 | 20:06
Мадрид: Тим спасио две меч лопте и избацио Федерера!
Аустријанац је савладао Федерера после два часа и 12 минута борбе – 3:6, 7:6(11), 6:4.

Тим је успео да Швајцарца победи други пут заредом, после тријумфа у финалу Индијан Велса, те да закаже дуел са првим тенисером света Новаком Ђоковићем у полуфиналу Мадрида.

Федерер је током меча имао и две меч лопте, али је Тим остао сконцентрисан у том другом сету, увео меч у трећи, и ту на крају славио победу.

Први сет је отишао у корист Федерера лакше него што је ико очекивао, с обзиром на подлогу на којој се играло (шљаку). Тим није успео да Роџеру узме више од два поена по сервис гему, а Швајцарац је искористио једну од две брејк лопте.

Аустријанац је значајно боље играо у другом сету, али није био на висини задатка у најбитнијим поенима. Није искористио ниједну од пет брејк прилика, а онда је у тај-брејку од 6:4 дошао до 6:6.

У даљем току тај-брејка Тим је имао неколико сет лопти, а Федерер две меч лопте. Дошло се до 11:11, Федерер је сервирао, а онда безнадежно напао, остао на "ничијој земљи", и допустио противнику да га "прође" на мрежи.

Трећи сет је био доста турбулентнији него претходна два – Тим је повео са брејком, али га је Роџер вратио и изједначио на 4:4. Уследио је брз одговор Аустријанца и нови брејк, а затим и лак сервис гем за победу.

У полуфиналу Мастерса у Мадриду, које је на програму у суботу, Тим ће се састати са Ђоковићем у њиховом осмом дуелу (Новак води 5-2).

Подсетимо, Новак је прошао у полуфинале овог Мастерса јер му је Марин Чилић предао меч.

Доминик Тим направио је преокрет у дуелу са Роџером Федерером и окончао први наступ Швајцарца на земљаној подлози после пуне три године!

Федерер је после победа над Ришаром Гаскеом и Гаелом Монфисом био на прагу још једног успеха и пласмана у полуфинале, али у "тај брејку" другог сета није искористио две меч лопте.

На крају, Тим је славио резултатом 3:6, 7:6 (13:11), 6:4 и у суботу ће у полуфиналу одмерити снаге са Новаком Ђоковићем.

Најбољи тенисер света у међусобним дуелима са Тимом води 5:2, али важно је поменути да је до маја 2017. било 5:0. Оба пута када је изгубио, играло се на шљаци - на Ролан Гаросу 2017. и у Монте Карлу прошле године.

Новак ће у наредни дуел ући одморнији, пошто му је у петак Марин Чилић предао четвртфинале без борбе.

Аустријанац је после изгубљеног првог сета покушао да више "притисне" Федереров сервис, али у другом сету није искористио четири прилике за брејк и морао је да потражи срећу у "тај брејк рулету".

Када је после вођства од 6:4 дозволио прекаљеном ривалу да преокрене на 7:8, нашао се у тешкој позицији, али је освојио оба поена на свој сервис, као и при резултату 9:10. Онда је Тим направио "мини брејк" и после чак 24 одиграна поена остао у мечу - 1:1.

У одлучујућем сету је Тим имао предност брејка, али ју је испустио када се налазио на два корака од полуфинала (4:4).

То га, ипак, није пореметило. На сервис Федерера стигао је до 0:40, Швајцарац се два пута извукао, али трећи пут не, јер је Тим фантастичним ретерном направио винер и поново стекао капиталну предност, коју је на свој сервис претворио у тријумф.

Други полуфинални пар биће познат после мечева Циципас (8. носилац) - Зверев (3) и Надал (2) - Вавринка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар