Madrid: Tim spasio dve meč lopte i izbacio Federera!

Federer poklekao posle preokreta i "izbegao" duel sa Đokovićem! Švajcarski teniser Rodžer Federer nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Madridu, pošto je poražen od Dominika Tima u tri odigrana seta.  Peti teniser sveta biće protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu madridskog mastersa.

Tenis 10.05.2019 | 20:06
Madrid: Tim spasio dve meč lopte i izbacio Federera!
Austrijanac je savladao Federera posle dva časa i 12 minuta borbe – 3:6, 7:6(11), 6:4.

Tim je uspeo da Švajcarca pobedi drugi put zaredom, posle trijumfa u finalu Indijan Velsa, te da zakaže duel sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem u polufinalu Madrida.

Federer je tokom meča imao i dve meč lopte, ali je Tim ostao skoncentrisan u tom drugom setu, uveo meč u treći, i tu na kraju slavio pobedu.

Prvi set je otišao u korist Federera lakše nego što je iko očekivao, s obzirom na podlogu na kojoj se igralo (šljaku). Tim nije uspeo da Rodžeru uzme više od dva poena po servis gemu, a Švajcarac je iskoristio jednu od dve brejk lopte.

Austrijanac je značajno bolje igrao u drugom setu, ali nije bio na visini zadatka u najbitnijim poenima. Nije iskoristio nijednu od pet brejk prilika, a onda je u taj-brejku od 6:4 došao do 6:6.

U daljem toku taj-brejka Tim je imao nekoliko set lopti, a Federer dve meč lopte. Došlo se do 11:11, Federer je servirao, a onda beznadežno napao, ostao na "ničijoj zemlji", i dopustio protivniku da ga "prođe" na mreži.

Treći set je bio dosta turbulentniji nego prethodna dva – Tim je poveo sa brejkom, ali ga je Rodžer vratio i izjednačio na 4:4. Usledio je brz odgovor Austrijanca i novi brejk, a zatim i lak servis gem za pobedu.

U polufinalu Mastersa u Madridu, koje je na programu u subotu, Tim će se sastati sa Đokovićem u njihovom osmom duelu (Novak vodi 5-2).

Podsetimo, Novak je prošao u polufinale ovog Mastersa jer mu je Marin Čilić predao meč.

Dominik Tim napravio je preokret u duelu sa Rodžerom Federerom i okončao prvi nastup Švajcarca na zemljanoj podlozi posle pune tri godine!

Federer je posle pobeda nad Rišarom Gaskeom i Gaelom Monfisom bio na pragu još jednog uspeha i plasmana u polufinale, ali u "taj brejku" drugog seta nije iskoristio dve meč lopte.

Na kraju, Tim je slavio rezultatom 3:6, 7:6 (13:11), 6:4 i u subotu će u polufinalu odmeriti snage sa Novakom Đokovićem.

Najbolji teniser sveta u međusobnim duelima sa Timom vodi 5:2, ali važno je pomenuti da je do maja 2017. bilo 5:0. Oba puta kada je izgubio, igralo se na šljaci - na Rolan Garosu 2017. i u Monte Karlu prošle godine.

Novak će u naredni duel ući odmorniji, pošto mu je u petak Marin Čilić predao četvrtfinale bez borbe.

Austrijanac je posle izgubljenog prvog seta pokušao da više "pritisne" Federerov servis, ali u drugom setu nije iskoristio četiri prilike za brejk i morao je da potraži sreću u "taj brejk ruletu".

Kada je posle vođstva od 6:4 dozvolio prekaljenom rivalu da preokrene na 7:8, našao se u teškoj poziciji, ali je osvojio oba poena na svoj servis, kao i pri rezultatu 9:10. Onda je Tim napravio "mini brejk" i posle čak 24 odigrana poena ostao u meču - 1:1.

U odlučujućem setu je Tim imao prednost brejka, ali ju je ispustio kada se nalazio na dva koraka od polufinala (4:4).

To ga, ipak, nije poremetilo. Na servis Federera stigao je do 0:40, Švajcarac se dva puta izvukao, ali treći put ne, jer je Tim fantastičnim reternom napravio viner i ponovo stekao kapitalnu prednost, koju je na svoj servis pretvorio u trijumf.

Drugi polufinalni par biće poznat posle mečeva Cicipas (8. nosilac) - Zverev (3) i Nadal (2) - Vavrinka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar