Бакљада, нокаут и четврта побједа Партизана!

Кошаркаши Партизана у четвртом колу Кошаркашке лиге Србије савладали Нови Пазар, резултатом 81:66 и тако уписали и четврту победу ове сезоне.  Пазарци "врући", али недовољно за Партизан! Црно-бели су и после 4. кола задржали максималан учинак у Б групи КЛС Суперлиге.  Новица као некада! Партизан није блистао, али је освојио Пендик.  Нови Пазар пружио солидан отпор црно-белима.

Кошарка 10.05.2019 | 19:19
Бакљада, нокаут и четврта побједа Партизана!
Дворана Пендик у Новом Пазару била је испуњена до последњег места, пошто је у њихов град стигао београдски Партизан како би се одиграла утакмица 4. кола Кошаркашке лиге Србије.

Утакмица је почела убацивањем папирних ролни на паркет од стране домаћих навијача, што је било испраћено гласном песмом, бубњевима и пиротехничким средствима, па је утакмица на кратко била прекинута.

Новица Величковић је фантастично почео утакмицу постигавши уводних пет поена Партизана, док се у редовима домаће екипе истакао Хаџифејзовић који је правио велике проблеме одбрани Партизана.

Андреа Тринкијери је од својих изабраника захтевао висок пресинг или пресинг од половине терена што је на моменте правило веће проблеме чети Оливера Поповића па су продали нешто више лопти него што су планирали.

Пред крај прве четвртине Марко Радоњић је нехотице "нокаутирао" Маркуса Пејџа. Пејџ је направио добру финту шута, Радоњић је насео и приликом скока случајно ударио Пејџа коленом у главу. Пејџ се моментално срушио и пошто је видно уздрман помоћ му се указује, а уместо њега је на паркету Огњен Јарамаз.

Други квартал није био ни близу узбудљив као први. Видели смо велики број фаулова, као и велики број слободних бацања, а исто тако смо видели и велики број промашаја како са линије пенала, тако и ван линије 6,75.

Иако је Нови Пазар био озбиљан противник, на "велики одмор" се отишло са предношћу Партизана од 8 поена, када је на семафору писало 44:36.

У трећој четвртини се наставио "фестивал промашаја", занимљиво је да је тренер Новог Пазара Оливер Поповић ту ситуацију препознао и на време стао у зону "3-2". Међутим пошто су његови изабраници у офанзивном сегменту били нешто лошији, црно-бели су успевали да дођу и до двоцифрене предности, на крају треће деонице је било плус 9, упркос 11 промашених слободних бацања.

Последњих 10 минута кошарке је прошло без неких већих узбуђења. Партизан је на "безбедној дистанци" држао екипу Новог Пазара, пошто је домаћин изгубио снагу, промашио превише добрих ситуација и на крају био поражен са 15 поена разлике, пошто је крајњи резултат био 81:66 у корист Партизана.

Најефикаснији је био кошаркаш Новог Пазара, Сеад Хаџифејзовић који је убацио 18 поена, док је на другој страни блистао капитен Новица Величковић са 16 постигнутих поена и то без промашаја! 7/7 из игре од чега 2/2 за три поена.

Кошаркаши Партизана у Новом Пазару су наишли на пуне трибине, бучне навијаче и максимално мотивисан домаћи тим, који је готово цело једно полувреме био равноправан ривал, а потом се још десетак минута жестоко борио да ухвати прикључак.

Како је време одмицало, квалитет је ипак све више долазио до изражаја и црно-бели су без драме поправили скор у Б групи Суперлиге на 4-0.

Нови Пазар - Партизан 66:81 (23:22, 13:22, 15:16, 15:21)!

Играч утакмице био је капитен београдског тима Новица Величковић, који није промашио ниједан шут (7/7) и на крају је сакупио 16 поена, седам скокова, две асистенције и три украдене лопте.

Раде Загорац забележио је 12 поена и осам скокова, Огњен Јарамаз постигао је 10 поена, а допринос победи дали су и Ђорђе Гагић са девет, Никола Јанковић и Василије Пушица са по осам поена.

Алекс Ренфро је уз седам поена и лош проценат шута (2/10) имао шест скокова, четири асистенције и две украдене лопте, док је Вања Маринковић убацио свега пет поена, али је управо он, тројком за 59:71 у 34. минуту, отклонио и последњу дилему у коначан исход.

Максимална предност црно-белих изражена је у коначном резултату, док су Пазарци после "минус седам" половином првог квартала успели да минималном разликом добију тај део утакмице, нешто касније и да дођу до 26:24.

Изабраници Оливера Поповића доста су се ослањали на шут ван линије 6,75 метара (11/33), чак су у том елементу надмашили Тринкијеријеву чету (9/34), али су црно-бели били далеко убојитији из рекета и у шуту за два поена - 21/29, наспрам домаћиновог учинка 11/25.

Партизан је такође доминирао у скоку - 43:29.

Најефикаснији код домаћина били су Сеад Хаџифејзовић са 18, Тарик Брунчевић са 14 и Марко Радоњић са 13 поена, уз четири скока и пет асистенција.

Најбољи играч Новог Пазара Немања Крстић овог пута је подбацио, уписавши само седам поена и шест скокова, уз шут из игре 3/11 (тројке 0/5).

Није Партизан играо онако лоше као против Тамиша, далеко од тога да је одиграо нешто блиставо, али испоставило се да је оно што су изабраници Андрее Тринкијерија одиграли на гостовању Новом Пазару било довољно да славе на незгодном терену у дворани Пендик -  81:66. 

Црно-бели су опет имали доста базичних грешака, много промашених слободних бацања и стиче се утисак да би далеко лошије прошао да му је са друге стране био неки јачи противник. Партизан је играо на првом гостовању ове сезоне у Суперлиги и на крају је успео да га преброди. Победа је свакако нешто што ће црно-бели једино памтити са овог дуела. Имао је Нови Пазар добре налете, имао је шансу да у последњој четвртини изврши притисак на Партизан, али то домаћи нису успели. Важне су биле тројке Јарамаза и Маринковићана око пет минута до краја. На крају је то била и убедљива победа.

Партизан је до победе дошао највише захваљујући одличној игри капитена Новице Величковића који је дао 16 поена (5/5 за два, 2/2 за три). Раде Загорац је додао 12 поена, а Огњен Јарамаз 10. Хаџифејзовић је дао 18 за домаћине, Брунчевић је додао 14, а Радоњић 13 поена. Међутим, поменута тројка није имала праву подршку саиграча.

Меч је почео кореографијом домаћих навијача која је мало одложила стварни почетак игре, а Нови Пазар се добро држао на самом старту. Сеад Хаџифејзовић је дао 12 од почетних 17 поена што је значајно правило проблеме црно-белима на старту дуела који нису имали решење на кретње Хаџифејзовића и његов помало чудан начин и стил игре.

Новица Величковић му је добром игром правио контратежу, а предност Партизана је била што је лакше долазио до поена и то уз помоћ већег броја играча, имао је дужу клупу. Додајмо и да се у тим вратио МаркусПејџ, а да је Стефан Јанковић и даље остао ван 12 који су играли. Пејџ је иначе добио тежи ударац коленом у главу приликом једног дуела па је зато играо врло мало.

Вероватно неће Тринкијери бити задовољан одбраном у првом полувремену, али су црно-бели добро издржали притисак са трибина и ефикасном игром после 20 минута водили су са 44:36. Тим Оливера Поповића се доста ослањао на мали број играча, док је Партизан имао и доста поена преко Ђорђа Гагића испод коша, погађао је и Раде Загорац споља, тројке су додали и Николић и Пецарски и ту је суштински била предност црно-белих.

Све у свему, било је јасно да је домаћин спреман да на домаћем паркету у врућој атмосфери Пендика проба да направи проблем фаворизованом госту.

Величковић је био врло располођен за игру на почетку треће деонице и био је локомотива црно-белих уз помоћ које је Тринкијеријев тим успевао да се држи у каквој-таквој предности у односу на тим који је лако надиграо у Купу Радивоја Кораћа. Током три деонице није имао ниједан промашај!

Током треће деонице је Партизан упркос лошем шуту успевао да одржи предност, а колико су црно-бели имали проблема у појединим моментима говори чињеница да је Пушица промашио два слободна бацања, а да је Николић имао шут за три поена - 1/6. Ипак, београдски тим је са 60:51 ушао у последњу деоницу.

И добио је меч на искуство. И неспорно већи квалитет. Али, биће му потребно много више ако жели до титуле у Суперлиги.

СУПЕРЛИГА: Нови Пазар - Партизан 66:81 (23:22, 13:22, 15:16, 15:21)

Дворана: Пендик
Судије: Јурас, Николић, Мрдак

НОВИ ПАЗАР: Крстић 7, Нешовић 2, Радоњић 13, Брунчевић 14, Хаџифејзовић 18, Симеуновић 3, Вујовић 6, Бербаков, Нумановић 3, Славковић, Булатовић, Еминбеговић

ПАРТИЗАН: Величковић 16, Маринковић 5, Загорац 12, Н.Јанковић 8, Ренфро 7, Јарамаз 10, Гагић 9, Пецарски 3, Трифуновић, Пушица 8, Николић 3, Пејџ

ГРУПА Б - 4. КОЛО:

Нови Пазар - Партизан 66:81

одиграно у четвртак:

Динамик - Мега 85:102
Тамиш - Слобода 90:77

ТАБЕЛА: Партизан 4-0, Мега 3-1, Тамиш 2-2, Нови Пазар 1-3, Динамик 1-3, Слобода 1-3.

ПАРОВИ 5. КОЛА (недеља): Мега - Тамиш 12.00, Нови Пазар - Динамик 17.00, Слобода - Партизан 19.00

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар