Bakljada, nokaut i četvrta pobjeda Partizana!

Košarkaši Partizana u četvrtom kolu Košarkaške lige Srbije savladali Novi Pazar, rezultatom 81:66 i tako upisali i četvrtu pobedu ove sezone.  Pazarci "vrući", ali nedovoljno za Partizan! Crno-beli su i posle 4. kola zadržali maksimalan učinak u B grupi KLS Superlige.  Novica kao nekada! Partizan nije blistao, ali je osvojio Pendik.  Novi Pazar pružio solidan otpor crno-belima.

Košarka 10.05.2019 | 19:19
Bakljada, nokaut i četvrta pobjeda Partizana!
Dvorana Pendik u Novom Pazaru bila je ispunjena do poslednjeg mesta, pošto je u njihov grad stigao beogradski Partizan kako bi se odigrala utakmica 4. kola Košarkaške lige Srbije.

Utakmica je počela ubacivanjem papirnih rolni na parket od strane domaćih navijača, što je bilo ispraćeno glasnom pesmom, bubnjevima i pirotehničkim sredstvima, pa je utakmica na kratko bila prekinuta.

Novica Veličković je fantastično počeo utakmicu postigavši uvodnih pet poena Partizana, dok se u redovima domaće ekipe istakao Hadžifejzović koji je pravio velike probleme odbrani Partizana.

Andrea Trinkijeri je od svojih izabranika zahtevao visok presing ili presing od polovine terena što je na momente pravilo veće probleme četi Olivera Popovića pa su prodali nešto više lopti nego što su planirali.

Pred kraj prve četvrtine Marko Radonjić je nehotice "nokautirao" Markusa Pejdža. Pejdž je napravio dobru fintu šuta, Radonjić je naseo i prilikom skoka slučajno udario Pejdža kolenom u glavu. Pejdž se momentalno srušio i pošto je vidno uzdrman pomoć mu se ukazuje, a umesto njega je na parketu Ognjen Jaramaz.

Drugi kvartal nije bio ni blizu uzbudljiv kao prvi. Videli smo veliki broj faulova, kao i veliki broj slobodnih bacanja, a isto tako smo videli i veliki broj promašaja kako sa linije penala, tako i van linije 6,75.

Iako je Novi Pazar bio ozbiljan protivnik, na "veliki odmor" se otišlo sa prednošću Partizana od 8 poena, kada je na semaforu pisalo 44:36.

U trećoj četvrtini se nastavio "festival promašaja", zanimljivo je da je trener Novog Pazara Oliver Popović tu situaciju prepoznao i na vreme stao u zonu "3-2". Međutim pošto su njegovi izabranici u ofanzivnom segmentu bili nešto lošiji, crno-beli su uspevali da dođu i do dvocifrene prednosti, na kraju treće deonice je bilo plus 9, uprkos 11 promašenih slobodnih bacanja.

Poslednjih 10 minuta košarke je prošlo bez nekih većih uzbuđenja. Partizan je na "bezbednoj distanci" držao ekipu Novog Pazara, pošto je domaćin izgubio snagu, promašio previše dobrih situacija i na kraju bio poražen sa 15 poena razlike, pošto je krajnji rezultat bio 81:66 u korist Partizana.

Najefikasniji je bio košarkaš Novog Pazara, Sead Hadžifejzović koji je ubacio 18 poena, dok je na drugoj strani blistao kapiten Novica Veličković sa 16 postignutih poena i to bez promašaja! 7/7 iz igre od čega 2/2 za tri poena.

Košarkaši Partizana u Novom Pazaru su naišli na pune tribine, bučne navijače i maksimalno motivisan domaći tim, koji je gotovo celo jedno poluvreme bio ravnopravan rival, a potom se još desetak minuta žestoko borio da uhvati priključak.

Kako je vreme odmicalo, kvalitet je ipak sve više dolazio do izražaja i crno-beli su bez drame popravili skor u B grupi Superlige na 4-0.

Novi Pazar - Partizan 66:81 (23:22, 13:22, 15:16, 15:21)!

Igrač utakmice bio je kapiten beogradskog tima Novica Veličković, koji nije promašio nijedan šut (7/7) i na kraju je sakupio 16 poena, sedam skokova, dve asistencije i tri ukradene lopte.

Rade Zagorac zabeležio je 12 poena i osam skokova, Ognjen Jaramaz postigao je 10 poena, a doprinos pobedi dali su i Đorđe Gagić sa devet, Nikola Janković i Vasilije Pušica sa po osam poena.

Aleks Renfro je uz sedam poena i loš procenat šuta (2/10) imao šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, dok je Vanja Marinković ubacio svega pet poena, ali je upravo on, trojkom za 59:71 u 34. minutu, otklonio i poslednju dilemu u konačan ishod.

Maksimalna prednost crno-belih izražena je u konačnom rezultatu, dok su Pazarci posle "minus sedam" polovinom prvog kvartala uspeli da minimalnom razlikom dobiju taj deo utakmice, nešto kasnije i da dođu do 26:24.

Izabranici Olivera Popovića dosta su se oslanjali na šut van linije 6,75 metara (11/33), čak su u tom elementu nadmašili Trinkijerijevu četu (9/34), ali su crno-beli bili daleko ubojitiji iz reketa i u šutu za dva poena - 21/29, naspram domaćinovog učinka 11/25.

Partizan je takođe dominirao u skoku - 43:29.

Najefikasniji kod domaćina bili su Sead Hadžifejzović sa 18, Tarik Brunčević sa 14 i Marko Radonjić sa 13 poena, uz četiri skoka i pet asistencija.

Najbolji igrač Novog Pazara Nemanja Krstić ovog puta je podbacio, upisavši samo sedam poena i šest skokova, uz šut iz igre 3/11 (trojke 0/5).

Nije Partizan igrao onako loše kao protiv Tamiša, daleko od toga da je odigrao nešto blistavo, ali ispostavilo se da je ono što su izabranici Andree Trinkijerija odigrali na gostovanju Novom Pazaru bilo dovoljno da slave na nezgodnom terenu u dvorani Pendik -  81:66. 

Crno-beli su opet imali dosta bazičnih grešaka, mnogo promašenih slobodnih bacanja i stiče se utisak da bi daleko lošije prošao da mu je sa druge strane bio neki jači protivnik. Partizan je igrao na prvom gostovanju ove sezone u Superligi i na kraju je uspeo da ga prebrodi. Pobeda je svakako nešto što će crno-beli jedino pamtiti sa ovog duela. Imao je Novi Pazar dobre nalete, imao je šansu da u poslednjoj četvrtini izvrši pritisak na Partizan, ali to domaći nisu uspeli. Važne su bile trojke Jaramaza i Marinkovićana oko pet minuta do kraja. Na kraju je to bila i ubedljiva pobeda.

Partizan je do pobede došao najviše zahvaljujući odličnoj igri kapitena Novice Veličkovića koji je dao 16 poena (5/5 za dva, 2/2 za tri). Rade Zagorac je dodao 12 poena, a Ognjen Jaramaz 10. Hadžifejzović je dao 18 za domaćine, Brunčević je dodao 14, a Radonjić 13 poena. Međutim, pomenuta trojka nije imala pravu podršku saigrača.

Meč je počeo koreografijom domaćih navijača koja je malo odložila stvarni početak igre, a Novi Pazar se dobro držao na samom startu. Sead Hadžifejzović je dao 12 od početnih 17 poena što je značajno pravilo probleme crno-belima na startu duela koji nisu imali rešenje na kretnje Hadžifejzovića i njegov pomalo čudan način i stil igre.

Novica Veličković mu je dobrom igrom pravio kontratežu, a prednost Partizana je bila što je lakše dolazio do poena i to uz pomoć većeg broja igrača, imao je dužu klupu. Dodajmo i da se u tim vratio MarkusPejdž, a da je Stefan Janković i dalje ostao van 12 koji su igrali. Pejdž je inače dobio teži udarac kolenom u glavu prilikom jednog duela pa je zato igrao vrlo malo.

Verovatno neće Trinkijeri biti zadovoljan odbranom u prvom poluvremenu, ali su crno-beli dobro izdržali pritisak sa tribina i efikasnom igrom posle 20 minuta vodili su sa 44:36. Tim Olivera Popovića se dosta oslanjao na mali broj igrača, dok je Partizan imao i dosta poena preko Đorđa Gagića ispod koša, pogađao je i Rade Zagorac spolja, trojke su dodali i Nikolić i Pecarski i tu je suštinski bila prednost crno-belih.

Sve u svemu, bilo je jasno da je domaćin spreman da na domaćem parketu u vrućoj atmosferi Pendika proba da napravi problem favorizovanom gostu.

Veličković je bio vrlo raspolođen za igru na početku treće deonice i bio je lokomotiva crno-belih uz pomoć koje je Trinkijerijev tim uspevao da se drži u kakvoj-takvoj prednosti u odnosu na tim koji je lako nadigrao u Kupu Radivoja Koraća. Tokom tri deonice nije imao nijedan promašaj!

Tokom treće deonice je Partizan uprkos lošem šutu uspevao da održi prednost, a koliko su crno-beli imali problema u pojedinim momentima govori činjenica da je Pušica promašio dva slobodna bacanja, a da je Nikolić imao šut za tri poena - 1/6. Ipak, beogradski tim je sa 60:51 ušao u poslednju deonicu.

I dobio je meč na iskustvo. I nesporno veći kvalitet. Ali, biće mu potrebno mnogo više ako želi do titule u Superligi.

SUPERLIGA: Novi Pazar - Partizan 66:81 (23:22, 13:22, 15:16, 15:21)

Dvorana: Pendik
Sudije: Juras, Nikolić, Mrdak

NOVI PAZAR: Krstić 7, Nešović 2, Radonjić 13, Brunčević 14, Hadžifejzović 18, Simeunović 3, Vujović 6, Berbakov, Numanović 3, Slavković, Bulatović, Eminbegović

PARTIZAN: Veličković 16, Marinković 5, Zagorac 12, N.Janković 8, Renfro 7, Jaramaz 10, Gagić 9, Pecarski 3, Trifunović, Pušica 8, Nikolić 3, Pejdž

GRUPA B - 4. KOLO:

Novi Pazar - Partizan 66:81

odigrano u četvrtak:

Dinamik - Mega 85:102
Tamiš - Sloboda 90:77

TABELA: Partizan 4-0, Mega 3-1, Tamiš 2-2, Novi Pazar 1-3, Dinamik 1-3, Sloboda 1-3.

PAROVI 5. KOLA (nedelja): Mega - Tamiš 12.00, Novi Pazar - Dinamik 17.00, Sloboda - Partizan 19.00

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar