Пау Гасол пропушта Свјетско првенство?!

Милвоки је објавио да је Шпанац оперисао леву ногу.

Кошарка 10.05.2019 | 20:36
Пау Гасол пропушта Свјетско првенство?!
Шпанија би могла да буде без Пау Гасола на предстојећем Светском првенству, пишу европски медији.

Милвоки Бакси су објавили да је шпански центар оперисан, да му је урађен захват на левој нози где је дошло до напрснућа кости.

Како опоравак од овакве врсте повреда траје месецима, Гасол би могао да пропусти Светско првенство које ће се играти у Кини од 31. августа до 15. септембра. Бакси су истакли да би Гасол требало да буде спреман за следећу сезону НБА лиге.

Операцију је обавио доктор Роберт Андерсон, а свему је присуствовао и тимски доктор Вилијам Раш. То значи да ће Гасол пропустити остатак плеј-офа НБА лиге и да му следи опоравак.

Гасол је стигао у Милвоки 3. марта, а ради се двоструком НБА шампиону и шестоструком учеснику НБА Ол стар утакмице. Са репрезентацијом Шпаније је прошао много тога, има два сребра и бронзу са Олимпијских игара, има светско злато, три европска злата, два сребра и две бронзе. И са 38 година је желео да игра за Шпанију у Кини на Светском првенству, али изгледа да ће му повреда и операција стати на тај пут.

Ово је важна вест и за репрезентацију Србије јер би Шпанци могли да буду ривал Орлова у другој фази предстојећег Светског првенства. И то би могао да буде веома важан обрачун који би могао да има важне импликације за даљи наставак турнира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар