Pau Gasol propušta Svjetsko prvenstvo?!

Milvoki je objavio da je Španac operisao levu nogu.

Košarka 10.05.2019 | 20:36
Pau Gasol propušta Svjetsko prvenstvo?!
Španija bi mogla da bude bez Pau Gasola na predstojećem Svetskom prvenstvu, pišu evropski mediji.

Milvoki Baksi su objavili da je španski centar operisan, da mu je urađen zahvat na levoj nozi gde je došlo do naprsnuća kosti.

Kako oporavak od ovakve vrste povreda traje mesecima, Gasol bi mogao da propusti Svetsko prvenstvo koje će se igrati u Kini od 31. avgusta do 15. septembra. Baksi su istakli da bi Gasol trebalo da bude spreman za sledeću sezonu NBA lige.

Operaciju je obavio doktor Robert Anderson, a svemu je prisustvovao i timski doktor Vilijam Raš. To znači da će Gasol propustiti ostatak plej-ofa NBA lige i da mu sledi oporavak.

Gasol je stigao u Milvoki 3. marta, a radi se dvostrukom NBA šampionu i šestostrukom učesniku NBA Ol star utakmice. Sa reprezentacijom Španije je prošao mnogo toga, ima dva srebra i bronzu sa Olimpijskih igara, ima svetsko zlato, tri evropska zlata, dva srebra i dve bronze. I sa 38 godina je želeo da igra za Španiju u Kini na Svetskom prvenstvu, ali izgleda da će mu povreda i operacija stati na taj put.

Ovo je važna vest i za reprezentaciju Srbije jer bi Španci mogli da budu rival Orlova u drugoj fazi predstojećeg Svetskog prvenstva. I to bi mogao da bude veoma važan obračun koji bi mogao da ima važne implikacije za dalji nastavak turnira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar