Симона Халеп у финалу Мадрида!

Румунка у три сета боља од опасне Белинде Бенчић и сада јој недостаје само једна победа до повратка на прво место WТА листе.

Тенис 10.05.2019 | 17:52
Симона Халеп у финалу Мадрида!
Један од два круцијална корака на путу повратка на WТА трон Симона Халеп је обавила данас пласиравши се у финале престижног турнира у Мадриду (шљакаста подлога на отвореном, наградни фонд 7.021.128 €). На том путу данас јој се испречила Белинда Бенчић и поклекла. Румунка је наокон мало проблема ипак славила над Швајцаркињом словачког порекла резултатом 2:1, по сетовима 6:2, 6:7 (2) и 6:0.

Први сет је без већих проблема припао другом рекету света, док је у другом било далеко напетије пошто је Бенчићева повела са 3:1, али је Халеп успела да је стигне и погура до тај-брејка где је застала. Очигледно бесна што је допустила себи да испусти велику прилику у последњи део меча је ушла свом снагом и буквлано прегазила противницу. Пласман у финале Румунки, која је већ два пута освајала овај престижни турнир (2016. и 2017) је обезбедио 608.700 евра и 650 WТА поена, док би освајањем банковни конто поправила за 1,2 милиона, уз 1.000 бодова.

Уколико освоји титулу, а противница ће јој бити или Американка Слоун Стивенс или Холанђанка Кики Бертенс, девојка из Констанце ће се вратити на прво место светске листе, док ће Ноами Осака сићи на друго, а Петра Квитова најмање на треће место пошто није одбранила Мадрид који је освојила прошле године.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар