Simona Halep u finalu Madrida!

Rumunka u tri seta bolja od opasne Belinde Benčić i sada joj nedostaje samo jedna pobeda do povratka na prvo mesto WTA liste.

Tenis 10.05.2019 | 17:52
Simona Halep u finalu Madrida!
Jedan od dva krucijalna koraka na putu povratka na WTA tron Simona Halep je obavila danas plasiravši se u finale prestižnog turnira u Madridu (šljakasta podloga na otvorenom, nagradni fond 7.021.128 €). Na tom putu danas joj se isprečila Belinda Benčić i poklekla. Rumunka je naokon malo problema ipak slavila nad Švajcarkinjom slovačkog porekla rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (2) i 6:0.

Prvi set je bez većih problema pripao drugom reketu sveta, dok je u drugom bilo daleko napetije pošto je Benčićeva povela sa 3:1, ali je Halep uspela da je stigne i pogura do taj-brejka gde je zastala. Očigledno besna što je dopustila sebi da ispusti veliku priliku u poslednji deo meča je ušla svom snagom i bukvlano pregazila protivnicu. Plasman u finale Rumunki, koja je već dva puta osvajala ovaj prestižni turnir (2016. i 2017) je obezbedio 608.700 evra i 650 WTA poena, dok bi osvajanjem bankovni konto popravila za 1,2 miliona, uz 1.000 bodova.

Ukoliko osvoji titulu, a protivnica će joj biti ili Amerikanka Sloun Stivens ili Holanđanka Kiki Bertens, devojka iz Konstance će se vratiti na prvo mesto svetske liste, dok će Noami Osaka sići na drugo, a Petra Kvitova najmanje na treće mesto pošto nije odbranila Madrid koji je osvojila prošle godine.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar