Подршка Раднику из читаве Европе

Суботње утакмице 31. кола Премијер лиге БиХ стартоваће у исто вријеме, од 17 часова.

Фудбал 10.05.2019 | 16:19
Подршка Раднику из читаве Европе
На Градском стадиону у Бијељини улог је пласман у Европу.

Домаћи Радник дочекује Жељезничар, кога побједом може да прескочи на табели и заузме 4. позицију која би значила квалификације за Лигу Европе.

У редовима бијељинског премијерлигаша самоувјерено чекају почетак меча, а подршка пред “утакмицу сезоне” стигла им је из свих крајева Европе.

Некадашњи капитен Радника и човјек који је бијељинском клубу донио Куп БиХ 2016. године, Самир Мемишевић, из холандског Гонингена поручује:

“Радник ове сезоне остварује одличне резултате и много подсјећају на моју генерацију. Имају одличну серију иза себе и не видим зашто не би могли да понове наш успјех. У суботу долази Жељо који није екипа као прије. Ове сезоне играју очајно и мислим да Радник то треба и може да искористи. Била би стварно лијепа ствар да се поново пласира у Европу”, каже један од најбољих дефанзваца холандског првенства", Самир Мемишевић.

Мемишевићев саиграч у “плавом дресу” био је и Младен Зељковић, који је ове године, са својим Алашкертом покупио све титуле у Јерменији. Редовно прати дешавања у Раднику, а играчима поручује да вјерује у њих.

“Радник је био мој први клуб по доласку у БиХ. Правио сам онда кратку паузу, па се вратио и са тадашњом екипом исписао историју освајањем Купа БиХ и пласманом у Лигу Европе. И данас сам врло добро упућен у дешавања у Раднику. Са неколико колега сам у сталном контакту. Свим срцем сам уз њих и убијеђен сам да могу да понове наш успјех. Знам шта би им то значило”, каже трофејни Младен Зељковић.

У много борби и великих утакмица водио је екипу и Дино Бешировић, данас фудбалер сплитског Хајдука. Он је недавно побиједио тешку повреду, а у суботу прижељкује још једну.

“Момци су одрадили одличну сезону, познајем већину играча и њихове квалитете, тако да није никакво изненадење ако изборе Европу. Остало је још неколико утакмица и мислим да ће то одрадити како треба, као што су, уосталом, радили и у претходним утакмицама. Желим им много среће”, поручио је из Сплита, Дино Бешировић.

Један од најпризнатијих капитена у историји Радника, Бошко Тонковић, данас тренер са завидним искуством јасно препознаје ситуацију која бијељинском премијерлигашу даје предност.

„Радник је одувијек имао побједнички ген. Небројено пута је у прошлости показао да зна да игра велике утакмице. Вјерујем да и ова генерација фудбалера може да оствари успјех. Увијек сам уз свој Радник“, поручује Тонковић.

Фудбалер који је још у Раднику постао репрезентативац БиХ, Бесим Шербечић, сада је узданица Розенборга. Из Норвешке поручује да навијачи у Бијељини немају разлога за бригу.

“Иако је мало ко очекивао екипу Радника у овој позицији, мене то не чуди превише. Познајем људе који воде Радник, познајем и већину играча. Радник стварно добро игра и успјех у суботу и на крају првенства много, много би значио за клуб. Вјерујем у њих“, поручује из Норвешке, Бесим Шербечић.

У Скандинавији ће се дефинитивно пажљиво пратити наступи Радника. Станко Остојић, љубимац бијељинске публике и најтрофејнији капитен у историји Радника, из далеке Шведске даје задатак садашњој генерацији.

“Резултати показују да је ово једна веома квалитетна генерација, која је већ надмашила нашу, што се тиче везаних утакмица без пораза. Чуо сам да је добра атмосфера у екипи и да сви вјерују у коначни успјех. Убијђен сам да смо тренутно бољи од Жеље и да би све осим побједе Радника представљало изненађење. Реално је, дакле, да на љето поново гледамо Радник у Европи“, оптимиста је и Остојић.

Радник се кроз историју увијек могао похвлити врхунским нападачима. Један од њих свакако је и Драган Мићић, који је након “плавог дреса”, најбоље играчке дане провео у Црвеној звезди. Иако се његова и игра саданашње узданице Ирфана Хаџића у потпуности разликовала, Мићић зна рецепт за успјех.

“Ова генерација је према оствареним резултатима показала да поседује квалитет за велике домете. Поносни смо на фудбалере, због начина на који представљају град Бијељину и свој клуб. Поручујем им, само храбро у нове спортске победе, а ми смо свим срцем уз вас“, порука је Драгана Мићића.

У супротном правцу из Радника је отишао Ненад Кутлачић. Некадашњи првотимац Партизана каже да “плави” имају све што је потребно за успјех.

“Од када је Младен Крстајић на челу клуба много тога се промијенило на боље. Зато и не чуде добри резултати ових година. Садасња генерација младих играча, са неколико искуснијих, предвођених тренером Жижовићем показује како се уз озбиљан рад и жељу за успјехом може све постићи”, јасан је Кутлачић.

Остале странице успјешне историје Фудбалског клуба Радник, у наредним данима, треба да испише садашња генерација талентованих фудбалера.

(двогледи.цом)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Један је Радник

10.05.2019 15:14

Уистину има нас навијача Радника широм свијета и то још од далеке сезоне 1971/72 и историјских баражних утакмица против Слоге из Вуковара када смо Боле и ја били тешки основци. Молим објашњење пошто се у правилима Премијер лиге БиХ на Интернету то не може прочитати. На табели су 2. и 3. мјесто означени љубичастом бојом што би требало значити да тимови који освоје та два мјеста, имају право наступа у квалификацијама за Лигу Европе. У чланку се наводи да би Радник побједом над Жељезничаром освојио 4. мјесто (а практично нема шансе бити трећи) и тиме стекао дотично право, док са друге стране послије тога се играју још два кола?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

10.05.2019 18:26

Према једном тумачењу, Сарајево осваја дуплу круну и тиме отвара још једно мјесто у квалификацијама за Лигу Европе. Радник има бољи међусобни скор са Жељезничаром, који је тренутно четворопласирани. Побједом га обилази на табели. Друга битна чињеница јесте да Жељо због дуговања није добио УЕФА лиценцу за наредну сезону, што га дисквалификује из могућности да игра европска такмичења.

Name

Ц-01

10.05.2019 19:13

Српско Сарајево је уз вас браћо из Бијељине одерите штрумфове, СРПСКО САРАЈЕВО СРПСКА РЕПУБЛИКА МАЈКА СРБИЈА КОСОВО МЕТОХИЈА!!!!