Podrška Radniku iz čitave Evrope

Subotnje utakmice 31. kola Premijer lige BiH startovaće u isto vrijeme, od 17 časova.

Fudbal 10.05.2019 | 16:19
Podrška Radniku iz čitave Evrope
Na Gradskom stadionu u Bijeljini ulog je plasman u Evropu.

Domaći Radnik dočekuje Željezničar, koga pobjedom može da preskoči na tabeli i zauzme 4. poziciju koja bi značila kvalifikacije za Ligu Evrope.

U redovima bijeljinskog premijerligaša samouvjereno čekaju početak meča, a podrška pred “utakmicu sezone” stigla im je iz svih krajeva Evrope.

Nekadašnji kapiten Radnika i čovjek koji je bijeljinskom klubu donio Kup BiH 2016. godine, Samir Memišević, iz holandskog Goningena poručuje:

“Radnik ove sezone ostvaruje odlične rezultate i mnogo podsjećaju na moju generaciju. Imaju odličnu seriju iza sebe i ne vidim zašto ne bi mogli da ponove naš uspjeh. U subotu dolazi Željo koji nije ekipa kao prije. Ove sezone igraju očajno i mislim da Radnik to treba i može da iskoristi. Bila bi stvarno lijepa stvar da se ponovo plasira u Evropu”, kaže jedan od najboljih defanzvaca holandskog prvenstva", Samir Memišević.

Memiševićev saigrač u “plavom dresu” bio je i Mladen Zeljković, koji je ove godine, sa svojim Alaškertom pokupio sve titule u Jermeniji. Redovno prati dešavanja u Radniku, a igračima poručuje da vjeruje u njih.

“Radnik je bio moj prvi klub po dolasku u BiH. Pravio sam onda kratku pauzu, pa se vratio i sa tadašnjom ekipom ispisao istoriju osvajanjem Kupa BiH i plasmanom u Ligu Evrope. I danas sam vrlo dobro upućen u dešavanja u Radniku. Sa nekoliko kolega sam u stalnom kontaktu. Svim srcem sam uz njih i ubijeđen sam da mogu da ponove naš uspjeh. Znam šta bi im to značilo”, kaže trofejni Mladen Zeljković.

U mnogo borbi i velikih utakmica vodio je ekipu i Dino Beširović, danas fudbaler splitskog Hajduka. On je nedavno pobijedio tešku povredu, a u subotu priželjkuje još jednu.

“Momci su odradili odličnu sezonu, poznajem većinu igrača i njihove kvalitete, tako da nije nikakvo iznenadenje ako izbore Evropu. Ostalo je još nekoliko utakmica i mislim da će to odraditi kako treba, kao što su, uostalom, radili i u prethodnim utakmicama. Želim im mnogo sreće”, poručio je iz Splita, Dino Beširović.

Jedan od najpriznatijih kapitena u istoriji Radnika, Boško Tonković, danas trener sa zavidnim iskustvom jasno prepoznaje situaciju koja bijeljinskom premijerligašu daje prednost.

„Radnik je oduvijek imao pobjednički gen. Nebrojeno puta je u prošlosti pokazao da zna da igra velike utakmice. Vjerujem da i ova generacija fudbalera može da ostvari uspjeh. Uvijek sam uz svoj Radnik“, poručuje Tonković.

Fudbaler koji je još u Radniku postao reprezentativac BiH, Besim Šerbečić, sada je uzdanica Rozenborga. Iz Norveške poručuje da navijači u Bijeljini nemaju razloga za brigu.

“Iako je malo ko očekivao ekipu Radnika u ovoj poziciji, mene to ne čudi previše. Poznajem ljude koji vode Radnik, poznajem i većinu igrača. Radnik stvarno dobro igra i uspjeh u subotu i na kraju prvenstva mnogo, mnogo bi značio za klub. Vjerujem u njih“, poručuje iz Norveške, Besim Šerbečić.

U Skandinaviji će se definitivno pažljivo pratiti nastupi Radnika. Stanko Ostojić, ljubimac bijeljinske publike i najtrofejniji kapiten u istoriji Radnika, iz daleke Švedske daje zadatak sadašnjoj generaciji.

“Rezultati pokazuju da je ovo jedna veoma kvalitetna generacija, koja je već nadmašila našu, što se tiče vezanih utakmica bez poraza. Čuo sam da je dobra atmosfera u ekipi i da svi vjeruju u konačni uspjeh. Ubijđen sam da smo trenutno bolji od Želje i da bi sve osim pobjede Radnika predstavljalo iznenađenje. Realno je, dakle, da na ljeto ponovo gledamo Radnik u Evropi“, optimista je i Ostojić.

Radnik se kroz istoriju uvijek mogao pohvliti vrhunskim napadačima. Jedan od njih svakako je i Dragan Mićić, koji je nakon “plavog dresa”, najbolje igračke dane proveo u Crvenoj zvezdi. Iako se njegova i igra sadanašnje uzdanice Irfana Hadžića u potpunosti razlikovala, Mićić zna recept za uspjeh.

“Ova generacija je prema ostvarenim rezultatima pokazala da poseduje kvalitet za velike domete. Ponosni smo na fudbalere, zbog načina na koji predstavljaju grad Bijeljinu i svoj klub. Poručujem im, samo hrabro u nove sportske pobede, a mi smo svim srcem uz vas“, poruka je Dragana Mićića.

U suprotnom pravcu iz Radnika je otišao Nenad Kutlačić. Nekadašnji prvotimac Partizana kaže da “plavi” imaju sve što je potrebno za uspjeh.

“Od kada je Mladen Krstajić na čelu kluba mnogo toga se promijenilo na bolje. Zato i ne čude dobri rezultati ovih godina. Sadasnja generacija mladih igrača, sa nekoliko iskusnijih, predvođenih trenerom Žižovićem pokazuje kako se uz ozbiljan rad i želju za uspjehom može sve postići”, jasan je Kutlačić.

Ostale stranice uspješne istorije Fudbalskog kluba Radnik, u narednim danima, treba da ispiše sadašnja generacija talentovanih fudbalera.

(dvogledi.com)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jedan je Radnik

10.05.2019 15:14

Uistinu ima nas navijača Radnika širom svijeta i to još od daleke sezone 1971/72 i istorijskih baražnih utakmica protiv Sloge iz Vukovara kada smo Bole i ja bili teški osnovci. Molim objašnjenje pošto se u pravilima Premijer lige BiH na Internetu to ne može pročitati. Na tabeli su 2. i 3. mjesto označeni ljubičastom bojom što bi trebalo značiti da timovi koji osvoje ta dva mjesta, imaju pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U članku se navodi da bi Radnik pobjedom nad Željezničarom osvojio 4. mjesto (a praktično nema šanse biti treći) i time stekao dotično pravo, dok sa druge strane poslije toga se igraju još dva kola?

ODGOVORITE
Name

Savo

10.05.2019 18:26

Prema jednom tumačenju, Sarajevo osvaja duplu krunu i time otvara još jedno mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Radnik ima bolji međusobni skor sa Željezničarom, koji je trenutno četvoroplasirani. Pobjedom ga obilazi na tabeli. Druga bitna činjenica jeste da Željo zbog dugovanja nije dobio UEFA licencu za narednu sezonu, što ga diskvalifikuje iz mogućnosti da igra evropska takmičenja.

Name

C-01

10.05.2019 19:13

Srpsko Sarajevo je uz vas braćo iz Bijeljine oderite štrumfove, SRPSKO SARAJEVO SRPSKA REPUBLIKA MAJKA SRBIJA KOSOVO METOHIJA!!!!