Нејмар кажњен, готова сезона, одлази на љето?!

Дисциплинска комисија Француског фудбалског савеза изрекла је казну фудбалеру Пари Сен Жермена Нејмару због инцидента у финалу француског купа против Рена. ПСЖ најавио жалбу.  Нејмар на лето напушта Пари Сен Жермен? Најбољи фудбалер Пари Сен Жермена, Нејмар да Силва, променио је мишљење и жели да промени средину у наредном прелазном року, пише француски "Ле10спорт".  Још Анже и Нејмар може да се пакује! Нападач ПСЖ-а због ударања навијача Рена три меча под суспензијом, уз два условно, те од сутра завршава сезону!

Фудбал 10.05.2019 | 18:17
Нејмар кажњен, готова сезона, одлази на љето?!
Бразилска звезда кажњена је са три утакмице забране играња, плус две утакмице условно.

После финала против Рена у којем је ПСЖ поражен после једанаестераца и остао без трофеја,Нејмар је изгубио живце и шаком ударио навијача који га је снимао телефоном.

Снимање се Нејмару није допало, па је најпре ушао у вербални дуел са тим гледаоцем, а потом га и ударио шаком.

На снимцима који круже интернетом, чује се како тај навијач Рена добацује Ђанлуиђију Буфону да је "прљави идиот", потом тамнопутом Левину Курзави "не пружај руку никоме, молим те", након чега је италијанском фудбалеру Марку Вератију добацио: 

"Расисто". 

У том тренутку, присталица новог освајача француског Купа окренуо се према Нејмару и рекао:

"Иди научи како се игра фудбал". 

Бразилац се у том тренутку окренуо, склонио телефон којим је навијач снимао свој "подвиг" и ударио га.

Француски "Лекип" (Л'Еqуипе) пише да је Дисциплинска комисија могла и теже да казни Нејмара, с обзиром на тежину инцидента, и то најмање са пет или шест утакмица суспензије, али да одлучила на ову казну посебно у светлу чињенице да је Бразилац признао грешку и извинио се.

У сваком случају, за Нејмара је ова сезона завршена. Осим, ако не уроди плодом жалба коју је најавио ПСЖ.

Париски клуб је казну оценио "преоштром" и саопштио да ће уложити жалбу. Француски медији наводе да Дисциплинска комисија Савеза нема обичај да преиначује донете казне.

Нејмар на лето напушта Пари Сен Жермен?! Најбољи фудбалер Пари Сен Жермена, Нејмар да Силва, променио је мишљење и жели да промени средину у наредном прелазном року, пише француски "Ле10спорт".

Како се наводи, Бразилац је првобитно био за останак у Паризу рачунајући да ће тешко добити исте финансијске услове у другом клубу и плату од 36,8 милиона евра годишње, али се предомислио након раније елиминације у осмини финала Лиге шампиона и лоших резултата екипе у последње време.

Најскупље плаћени фудбалер икада раније се доводио у везу са повратком у Шпанију, Барселону или Реал Мадрид, али су Парижани упорно одбијали опцију да га се одрекну.

Ипак, шпански и француски медији верују да би ПСЖ овог лета могао да попусти и пусти Нејмара у великом трансферу, вероватно новом рекорду.

Првак Француске је пре скоро две године платио Барселони за Нејмаров трансфер 222 милиона евра и потпуно подигао цене на фудбалском тржишту.



Дани Нејмара у Паризу као да се полако одбројавају, иако се и даље ништа конкретно не дешава на плану његовог евентуланог трансфера.

Бразилски ас, који је ове сезоне у свим такмичењима одиграо 27 мечева и постигао чак 22 голова за Свеце, ужасно је нервозан у последње време, што се поклопило и са лошим резултатима тима у којем је он алфа и омега. Тако је недавно након пораза у финалу Купа Француске од Рена након пенала ударио навијача противничке екипе, због чега му је сада додељења суспензија од три меча, уз додатна два условно. Нејмар је након шокантног пораза, пењући се на трибине ухватио телефон једног навијача Рена и споречкао се са њим, да би му у одлажењу завалио песницу у браду на опште чуђење. Ништа дивљачки, али свакако непотребно и примитивно.

Француски медији иначе тврде да је у свачионици ПСЖ-а веома напето и да су се пре неки дан физички обрачунали Бразилац и Јулијан Дракслер. Такође, прича се и да Нејмар покушава да врати ауторитет тренеруТомасу Тухелу којег нарочито млађи играчи изгледа не поштују довољно, због чега се један од најбољих фудбалера света посвађао и са Преснелом Кимпембеом.

ПСЖ је након невероватне серије ипак "зарибао" па има само једну победу на последњих седам мечева у свим такмичењима. Париски гигант, који је већ одбранио титулу због ове казне неће моћи да рачуна на Нејмара од понедељка када ће пресуда постати правоснажна. До краја шампионата је остало да се одиграју још три кола, а Бразилац ће бити на располагању Тухелу за сутрашњи меч са Анжеом, а онда може да се пакује. Такође, уколико остане у овом клубу, Нејмар неће моћи да игра у августу на првом мечу наредне сезоне, против Рена у тамошњем Суперкупу, који Французи зову Тропхее дес Цхампионс.  

Ово није прва казна за њега у текућој сезони, пошто  га у наредној у Лиги шампиона чека такође три меча суспензије, казну коју је зарадио пошто је извређао судије након што је ПСЖ елиминисан у четвртфиналу од Манчестер јунајтеда.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар