Nejmar kažnjen, gotova sezona, odlazi na ljeto?!

Disciplinska komisija Francuskog fudbalskog saveza izrekla je kaznu fudbaleru Pari Sen Žermena Nejmaru zbog incidenta u finalu francuskog kupa protiv Rena. PSŽ najavio žalbu.  Nejmar na leto napušta Pari Sen Žermen? Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena, Nejmar da Silva, promenio je mišljenje i želi da promeni sredinu u narednom prelaznom roku, piše francuski "Le10sport".  Još Anže i Nejmar može da se pakuje! Napadač PSŽ-a zbog udaranja navijača Rena tri meča pod suspenzijom, uz dva uslovno, te od sutra završava sezonu!

Fudbal 10.05.2019 | 18:17
Nejmar kažnjen, gotova sezona, odlazi na ljeto?!
Brazilska zvezda kažnjena je sa tri utakmice zabrane igranja, plus dve utakmice uslovno.

Posle finala protiv Rena u kojem je PSŽ poražen posle jedanaesteraca i ostao bez trofeja,Nejmar je izgubio živce i šakom udario navijača koji ga je snimao telefonom.

Snimanje se Nejmaru nije dopalo, pa je najpre ušao u verbalni duel sa tim gledaocem, a potom ga i udario šakom.

Na snimcima koji kruže internetom, čuje se kako taj navijač Rena dobacuje Đanluiđiju Bufonu da je "prljavi idiot", potom tamnoputom Levinu Kurzavi "ne pružaj ruku nikome, molim te", nakon čega je italijanskom fudbaleru Marku Veratiju dobacio: 

"Rasisto". 

U tom trenutku, pristalica novog osvajača francuskog Kupa okrenuo se prema Nejmaru i rekao:

"Idi nauči kako se igra fudbal". 

Brazilac se u tom trenutku okrenuo, sklonio telefon kojim je navijač snimao svoj "podvig" i udario ga.

Francuski "Lekip" (L'Equipe) piše da je Disciplinska komisija mogla i teže da kazni Nejmara, s obzirom na težinu incidenta, i to najmanje sa pet ili šest utakmica suspenzije, ali da odlučila na ovu kaznu posebno u svetlu činjenice da je Brazilac priznao grešku i izvinio se.

U svakom slučaju, za Nejmara je ova sezona završena. Osim, ako ne urodi plodom žalba koju je najavio PSŽ.

Pariski klub je kaznu ocenio "preoštrom" i saopštio da će uložiti žalbu. Francuski mediji navode da Disciplinska komisija Saveza nema običaj da preinačuje donete kazne.

Nejmar na leto napušta Pari Sen Žermen?! Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena, Nejmar da Silva, promenio je mišljenje i želi da promeni sredinu u narednom prelaznom roku, piše francuski "Le10sport".

Kako se navodi, Brazilac je prvobitno bio za ostanak u Parizu računajući da će teško dobiti iste finansijske uslove u drugom klubu i platu od 36,8 miliona evra godišnje, ali se predomislio nakon ranije eliminacije u osmini finala Lige šampiona i loših rezultata ekipe u poslednje vreme.

Najskuplje plaćeni fudbaler ikada ranije se dovodio u vezu sa povratkom u Španiju, Barselonu ili Real Madrid, ali su Parižani uporno odbijali opciju da ga se odreknu.

Ipak, španski i francuski mediji veruju da bi PSŽ ovog leta mogao da popusti i pusti Nejmara u velikom transferu, verovatno novom rekordu.

Prvak Francuske je pre skoro dve godine platio Barseloni za Nejmarov transfer 222 miliona evra i potpuno podigao cene na fudbalskom tržištu.



Dani Nejmara u Parizu kao da se polako odbrojavaju, iako se i dalje ništa konkretno ne dešava na planu njegovog eventulanog transfera.

Brazilski as, koji je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 27 mečeva i postigao čak 22 golova za Svece, užasno je nervozan u poslednje vreme, što se poklopilo i sa lošim rezultatima tima u kojem je on alfa i omega. Tako je nedavno nakon poraza u finalu Kupa Francuske od Rena nakon penala udario navijača protivničke ekipe, zbog čega mu je sada dodeljenja suspenzija od tri meča, uz dodatna dva uslovno. Nejmar je nakon šokantnog poraza, penjući se na tribine uhvatio telefon jednog navijača Rena i sporečkao se sa njim, da bi mu u odlaženju zavalio pesnicu u bradu na opšte čuđenje. Ništa divljački, ali svakako nepotrebno i primitivno.

Francuski mediji inače tvrde da je u svačionici PSŽ-a veoma napeto i da su se pre neki dan fizički obračunali Brazilac i Julijan Draksler. Takođe, priča se i da Nejmar pokušava da vrati autoritet treneruTomasu Tuhelu kojeg naročito mlađi igrači izgleda ne poštuju dovoljno, zbog čega se jedan od najboljih fudbalera sveta posvađao i sa Presnelom Kimpembeom.

PSŽ je nakon neverovatne serije ipak "zaribao" pa ima samo jednu pobedu na poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima. Pariski gigant, koji je već odbranio titulu zbog ove kazne neće moći da računa na Nejmara od ponedeljka kada će presuda postati pravosnažna. Do kraja šampionata je ostalo da se odigraju još tri kola, a Brazilac će biti na raspolaganju Tuhelu za sutrašnji meč sa Anžeom, a onda može da se pakuje. Takođe, ukoliko ostane u ovom klubu, Nejmar neće moći da igra u avgustu na prvom meču naredne sezone, protiv Rena u tamošnjem Superkupu, koji Francuzi zovu Trophee des Champions.  

Ovo nije prva kazna za njega u tekućoj sezoni, pošto  ga u narednoj u Ligi šampiona čeka takođe tri meča suspenzije, kaznu koju je zaradio pošto je izvređao sudije nakon što je PSŽ eliminisan u četvrtfinalu od Mančester junajteda.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar