Ранијери шокирао Рим: Одлазим!

Тренер Роме саопштио да је његова мисија у Роми завршена и да ће напустити клуб када се заврши сезона.  Ранијери најавио напуштање клупе Вучице, мења га Сари?! Легендарни италијански стручњак потврдио да остаје само до краја сезоне на кормилу Роме.

Фудбал 10.05.2019 | 15:49
Ранијери шокирао Рим: Одлазим!
Без обзира на то да ли ће Рома обезбедити пласман у Лигу шампиона, Клаудио Ранијер ће на крају сезоне напустити клупу "римске вучице".

Ранијери је, на конференцији за медије пред меч против Јувентуса у Серији А, неочекивано саопштио да одлази из римског клуба чим одради преостале три утакмице.

"Мој посао у Роми завршава се после још три утакмице. Знао сам да ће тако бити. Одлучио сам да дођем у Рому јер сам њен навијач и хтео сам да се ставим у службу клуба", рекао је Ранијери.

Ранијери, рођени Римљанин, 8. марта други пут у каријери преузео је Рому уместо смењеног Еузебија Ди Франческа и остварио је четири победе у девет мечева, после чега је екипа на три бода од места за Лигу шампиона на коме је Аталанта.

Зато су тријумфи над Јувентусом, Сасуолом и Пармом императив за "ђалоросе", који деле пету позицију са Миланом.

Ранијери, који је сензационално водио Лестер до освајања титуле Премијер лиге, током каријере водио је велики број клубова, између осталих Јувентус, Интер, Парму, Челси, Валенсију, Фиорентину...

Један од најпоштованијих зналаца у свету фудбала, Клаудио Ранијери потврдио је да ће на крају сезоне напустити клупу Роме на коју је стиагао из Фулама као замена за Еузебија ди Франческа који је клуб водио све до испадања из Лиге шампиона ове године у осмини финала од Порта.

Како се прича, на клупу Вучице би могао да заседне актуелни менаџер Челсија, Наполитанац Маурицио Сари, док би на његово место требало да дође холандски стручњак Ерик тен Хаг који је направио чудо са Ајаксом.

Извор: мондо.рс/Тањуг/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар