Ranijeri šokirao Rim: Odlazim!

Trener Rome saopštio da je njegova misija u Romi završena i da će napustiti klub kada se završi sezona.  Ranijeri najavio napuštanje klupe Vučice, menja ga Sari?! Legendarni italijanski stručnjak potvrdio da ostaje samo do kraja sezone na kormilu Rome.

Fudbal 10.05.2019 | 15:49
Ranijeri šokirao Rim: Odlazim!
Bez obzira na to da li će Roma obezbediti plasman u Ligu šampiona, Klaudio Ranijer će na kraju sezone napustiti klupu "rimske vučice".

Ranijeri je, na konferenciji za medije pred meč protiv Juventusa u Seriji A, neočekivano saopštio da odlazi iz rimskog kluba čim odradi preostale tri utakmice.

"Moj posao u Romi završava se posle još tri utakmice. Znao sam da će tako biti. Odlučio sam da dođem u Romu jer sam njen navijač i hteo sam da se stavim u službu kluba", rekao je Ranijeri.

Ranijeri, rođeni Rimljanin, 8. marta drugi put u karijeri preuzeo je Romu umesto smenjenog Euzebija Di Frančeska i ostvario je četiri pobede u devet mečeva, posle čega je ekipa na tri boda od mesta za Ligu šampiona na kome je Atalanta.

Zato su trijumfi nad Juventusom, Sasuolom i Parmom imperativ za "đalorose", koji dele petu poziciju sa Milanom.

Ranijeri, koji je senzacionalno vodio Lester do osvajanja titule Premijer lige, tokom karijere vodio je veliki broj klubova, između ostalih Juventus, Inter, Parmu, Čelsi, Valensiju, Fiorentinu...

Jedan od najpoštovanijih znalaca u svetu fudbala, Klaudio Ranijeri potvrdio je da će na kraju sezone napustiti klupu Rome na koju je stiagao iz Fulama kao zamena za Euzebija di Frančeska koji je klub vodio sve do ispadanja iz Lige šampiona ove godine u osmini finala od Porta.

Kako se priča, na klupu Vučice bi mogao da zasedne aktuelni menadžer Čelsija, Napolitanac Mauricio Sari, dok bi na njegovo mesto trebalo da dođe holandski stručnjak Erik ten Hag koji je napravio čudo sa Ajaksom.

Izvor: mondo.rs/Tanjug/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar