Мадрид: Чилић предао, Ђоковић без борбе у полуфиналу!

Чилић се отровао – Ђоковић без борбе у полуфиналу Мадрида! Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Мадриду, пошто је Марин Чилић мало пре почетка меча морао да се повуче са турнира.  Најбољи тенисер света без одиграног поена добио меч четвртфинала на мастерсу у Мадриду.

Тенис 10.05.2019 | 14:50
Мадрид: Чилић предао, Ђоковић без борбе у полуфиналу!
"Драги навијачи, организатори турнира и Новаче, жао ми је што саопштавам да морам да се повучем са данашњег меча. Имао сам ужасну ноћ, пошто сам се отровао храном. Веома сам разочаран што за мене турнир овако завршава. Хвала вам на подршци", написао је Чилић на Твитеру.

Српски тенисер у полуфиналу турнира из престонице Шпаније играће против бољег из дуела Роџер Федерер – Доминик Тим.

Чилић је у осмини финала елиминисао српског играча Ласла Ђереа и све је било спремно за сусрет са најбољим на свету. Међутим, Марин је, према његовим речима, појео нешто лоше и није у стању да изађе на терен.

Ђоковић овако добија дан одмора да се спреми за полуфинале. Остали парови четвртфинала су Федерер – Тим, Циципас – Зверев и Вавринка – Надал.

Новак Ђоковић и Марин Чилић требало је 20. пут у каријери да одмере снаге у четвртфиналу мастерса у Мадриду, али тај меч неће бити одигран.

Хрватски тенисер предао је српском асу меч без борбе.

Непосредно пре почетка дуела, који је био заказан у подне, као први на програму, Чилић је саопштио да због болести није у стању да изађе на терен.

Он је навео да се отровао храном и да није у стању да одигра меч, као и да жали што на такав начин завршава такмичење у престоници Шпаније.

Ђоковић је након тога пожелео Чилићу све најбоље и брз опоравак уз наду да ће спреман дочекати мастерс у Риму, који је на програму следеће недеље.

Ђоковић и Чилић до сада су одиграли 19 дуела, а српски тенисер добио је 17.

Чилић је у осмини финала савладао Ласла Ђереа после преокрета (2:1) и изборио прво четвртфинале ове сезоне, док је Ђоковић био бољи, 13. пут у каријери, од Жеремија Шардија (2:0).

Први рекет света у полуфиналу ће се састати са победником меча Роџер Федерер - Доминик Тим, који је на програму од 17 часова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар