Madrid: Čilić predao, Đoković bez borbe u polufinalu!

Čilić se otrovao – Đoković bez borbe u polufinalu Madrida! Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu, pošto je Marin Čilić malo pre početka meča morao da se povuče sa turnira.  Najbolji teniser sveta bez odigranog poena dobio meč četvrtfinala na mastersu u Madridu.

Tenis 10.05.2019 | 14:50
Madrid: Čilić predao, Đoković bez borbe u polufinalu!
"Dragi navijači, organizatori turnira i Novače, žao mi je što saopštavam da moram da se povučem sa današnjeg meča. Imao sam užasnu noć, pošto sam se otrovao hranom. Veoma sam razočaran što za mene turnir ovako završava. Hvala vam na podršci", napisao je Čilić na Tviteru.

Srpski teniser u polufinalu turnira iz prestonice Španije igraće protiv boljeg iz duela Rodžer Federer – Dominik Tim.

Čilić je u osmini finala eliminisao srpskog igrača Lasla Đerea i sve je bilo spremno za susret sa najboljim na svetu. Međutim, Marin je, prema njegovim rečima, pojeo nešto loše i nije u stanju da izađe na teren.

Đoković ovako dobija dan odmora da se spremi za polufinale. Ostali parovi četvrtfinala su Federer – Tim, Cicipas – Zverev i Vavrinka – Nadal.

Novak Đoković i Marin Čilić trebalo je 20. put u karijeri da odmere snage u četvrtfinalu mastersa u Madridu, ali taj meč neće biti odigran.

Hrvatski teniser predao je srpskom asu meč bez borbe.

Neposredno pre početka duela, koji je bio zakazan u podne, kao prvi na programu, Čilić je saopštio da zbog bolesti nije u stanju da izađe na teren.

On je naveo da se otrovao hranom i da nije u stanju da odigra meč, kao i da žali što na takav način završava takmičenje u prestonici Španije.

Đoković je nakon toga poželeo Čiliću sve najbolje i brz oporavak uz nadu da će spreman dočekati masters u Rimu, koji je na programu sledeće nedelje.

Đoković i Čilić do sada su odigrali 19 duela, a srpski teniser dobio je 17.

Čilić je u osmini finala savladao Lasla Đerea posle preokreta (2:1) i izborio prvo četvrtfinale ove sezone, dok je Đoković bio bolji, 13. put u karijeri, od Žeremija Šardija (2:0).

Prvi reket sveta u polufinalu će se sastati sa pobednikom meča Rodžer Federer - Dominik Tim, koji je na programu od 17 časova.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar