Добио је 25 пута већу плату за пола године!

Заборавите на Феликса! Тинејџер ће имати највећи уговор у тиму!

Фудбал 10.05.2019 | 13:53
Добио је 25 пута већу плату за пола године!
Бенфика се не шали када каже да Жоао Феликс није на продају!

Из Лисабона стиже више него јасна порука да нова звезда европског фудбала неће овог лета напустити стадион Луж. Према информацијама свих водећих португалских медија, Бенфика је договорила продужетак уговора са Фелиском и ускоро ће бити стављен параф на нову сарадњиу.

Иако је млади Португалац у новембру потписао уговор до 2023. године са откупном клаузулом у висини од 120.000.000 евра и повећањем плате са 100.000 на 800.000 евра годишње, ствари су се од тада променила. У другом делу сезоне је експлодирао и остао један од најтраженијих играча Европе. Ливерпул је још у јануару био спреман да плати 70.000.000 евра, али је Бенфика одбила и добро поступила јер је од тада Феликсу само расла цена.

Од тада су у трку ушли Јувентус, ПСЖ, оба манчестерска клуба, а ни Реал Мадрид није имун за експлозију талента у комшилуку. Манчестер Јунајтед види Феликса као једног од играча на којем ће градити будужност клуба, Јувентус као наследника Роналда и покушава да добрим везама са Жоржом Мендешом дође на пол позицију, а Гвардиола је одушевљем португалским бисером и планирао га је као наследника ДавидаСилве.

Међутим, Бенфика не неће лако сломити. Председник лисабонског клуба Луис Филипе Вијера је постигао договор са Феликсовим агентом Мендешом око новог уговора. Према њему ће млади офанзивац добити поеваћње плате на 2.500.000 евра годишње! То је скок од 25 пута за мање од годину дана. Штавише, биче најплаћенији играч Бенфике уз Жонаса који зарађује такође 3.500.000 евра годишње. Иза је Рафа Силваса 2.300.000 евра годишње.

Наравно, повишица знали и јаче адуте у рукама Бенфике. Дужина уговора није толико битна колико откупна клаузула која ће сигурно бити подигнута. Жоао Феликс остаје у Бенфики макар још једну сезону ако неко не пошаље луду понуду од преко 120.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар