Dobio je 25 puta veću platu za pola godine!

Zaboravite na Feliksa! Tinejdžer će imati najveći ugovor u timu!

Fudbal 10.05.2019 | 13:53
Dobio je 25 puta veću platu za pola godine!
Benfika se ne šali kada kaže da Žoao Feliks nije na prodaju!

Iz Lisabona stiže više nego jasna poruka da nova zvezda evropskog fudbala neće ovog leta napustiti stadion Luž. Prema informacijama svih vodećih portugalskih medija, Benfika je dogovorila produžetak ugovora sa Feliskom i uskoro će biti stavljen paraf na novu saradnjiu.

Iako je mladi Portugalac u novembru potpisao ugovor do 2023. godine sa otkupnom klauzulom u visini od 120.000.000 evra i povećanjem plate sa 100.000 na 800.000 evra godišnje, stvari su se od tada promenila. U drugom delu sezone je eksplodirao i ostao jedan od najtraženijih igrača Evrope. Liverpul je još u januaru bio spreman da plati 70.000.000 evra, ali je Benfika odbila i dobro postupila jer je od tada Feliksu samo rasla cena.

Od tada su u trku ušli Juventus, PSŽ, oba mančesterska kluba, a ni Real Madrid nije imun za eksploziju talenta u komšiluku. Mančester Junajted vidi Feliksa kao jednog od igrača na kojem će graditi budužnost kluba, Juventus kao naslednika Ronalda i pokušava da dobrim vezama sa Žoržom Mendešom dođe na pol poziciju, a Gvardiola je oduševljem portugalskim biserom i planirao ga je kao naslednika DavidaSilve.

Međutim, Benfika ne neće lako slomiti. Predsednik lisabonskog kluba Luis Filipe Vijera je postigao dogovor sa Feliksovim agentom Mendešom oko novog ugovora. Prema njemu će mladi ofanzivac dobiti poevaćnje plate na 2.500.000 evra godišnje! To je skok od 25 puta za manje od godinu dana. Štaviše, biče najplaćeniji igrač Benfike uz Žonasa koji zarađuje takođe 3.500.000 evra godišnje. Iza je Rafa Silvasa 2.300.000 evra godišnje.

Naravno, povišica znali i jače adute u rukama Benfike. Dužina ugovora nije toliko bitna koliko otkupna klauzula koja će sigurno biti podignuta. Žoao Feliks ostaje u Benfiki makar još jednu sezonu ako neko ne pošalje ludu ponudu od preko 120.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar