Стиже упозорење: Могуће поплаве

Градске власти Бијељине упозориле су данас становништво, посебно у насељима уз ријечне водотоке, на максималну будност и приправност и на благовремено предузимање превентивних мјера заштите материјалних добара која би могла бити поплављена.

Република Српска 10.05.2019 | 10:06
Стиже упозорење: Могуће поплаве
- Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске од 12. до 14. маја очекују се обилније атмосферске падавине, гдје ће на сјеверу Српске мјестимично пасти од 100 до 110 литара кише по метру квадратном.

С обзиром на досадашње нестабилне временске прилике, нове обилније падавине могу изазвати поплаве.

Упозорава се становништво на подручју града Бијељина, поготово у насељима уз ријечне водотоке, на максималну будност и приправност и на благовремено предузимање превентивних мјера заштите материјалних добара која би могла бити поплављена.

Власници пловних средстава треба да изврше уклањање из ријечних корита и приобаља наведена средства како би у случају потребе могла бити у функцији.

Такође, налаже се свим надлежним службама Града и субјектима који су по Плану заштите и спасавања од поплава у функцији заштите и спасавања, максимална приправност за евентуално реаговање у случају пријетње од поплава, каже се у саопштењу градске управе у Бијељини.

БН ТВ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Опстина

10.05.2019 08:23

Пара нема за насипе потросене за регрес и плате Поплаве це све да нас изненаде

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ СЛОВЕНАЦ

10.05.2019 09:43

АНГАЗОВАТИ ОВЕ СА БИРОА ,СТО НЕЦЕ ДА РАДЕ У РЕАЛНОМ СЕКТОРУ, У СЛУЦАЈУ ПОПЛАВА.

Name

Бања Лука

10.05.2019 11:00

Због цега ХЕ Боцац и Крупа на Врбасу не испустају воду, не празне језера како би се могао прихватити велики прилив воде, те спријецили нове поплаве, а обавијестени су исто као и 2014 да иду обилне падавине??? Како је могуце да пада киса 1 дан и да додје до поплаве? Како је могуце да се поцне топити снијег 1 дан и да додје до поплаве? У Бања Луци зивим 50 година, никад, одговорно тврдим, никад се није десавало ниста слицно. Цак ни након киса које су трајале данима, нити топљења сњегова три пута вецих и обилнијих него данас. Засто је радјена ХЕ Крупа на Врбасу? Зато сто је боцацка брана, усљед неструцног руковања пукла. Новом браном, протоцном, настоје ублазити удар воде на град при пуцању бране. Брана је складисте, вода роба у складисту. Сто висе воде у брани, висе пара. Контролу празњења бране, пустања воде, контролисе Требиње, Електро привреда РС у Требињу. Крцме и продају струју за приватне дзепове. Поплаве 2014 у Бањалуци су биле из искљуцивог разлога скупљања воде за усрани рафтинг центар Кањон. Како је могуце да се неко игра акумулационим језером, имовином људи, и испуста воду по 5-6 пута у току дана и то искљуциво онда када је спустање цамцима. Срам вас било ста радите багро. Девастирали сте онакву ријеку какав је Врбас. Унистили сте сву флору и фауну онакве ријеке . Кога ви фарбате? Извлаците милионе марака преко необразованих конобара, браце Пастира и њиховог рафтинг клуба. Ви сте сљам и багра . Уплацивали сте милоне марака на клуб који им је регистрован на стан. Сљаму. Багро. Цубриловицу, Радојцицу, Миле и остали, ви сте сљам, багра и олос. Стидите се овог града и ових људи.

Name

Лицемјерство

10.05.2019 08:25

Поплаве су биле 2014.год и гдје су њихове превентивне припреме, у случају поплава?... До сада су требали бити готови сви насипи, поготово на критичним мјестима, јер су биле силне паре, донације. Докле ће народ бивати у приправности, да се ручно брани од воде, док се власти не осјећају одговорним? Лицемјерно је упозоравати на опасност од поплава, опет су људи препустени сами себи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

10.05.2019 09:09

Е где су паре , некоме затребале а народ је стока презивјеце....док се одговорни одмарају о насој несреци НАРОДЕ.....

Name

АР

10.05.2019 10:22

Па купили су цамац мотор бас није цему Али у исправном стању Купили су И два пара цизама само казу позељно је да се ме улази у воду у њима Ста цес висе

Name

Ћућун

10.05.2019 10:41

Идем ја мало да пијем а ви гледајте ста и како.

Name

опција

10.05.2019 08:50

Зашто не информишете грађане гдје је отишао силни новац од прошлих поплава и донација ако није проблем. .Била је чак и страница на којој је био износ сакупљених средстава која је након избора брзе боље угасена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

10.05.2019 09:09

Ето видите сад 1 пљусак кише = поплаве, цуко се пописки уз бандеру нема струје ДОКЛЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕМБЕРАЦ

10.05.2019 09:17

А КО ЈЕ ДОБИО ТАЈ ПОСАО?ЗАР НАСИПИ НИСУ ВЕЦ ТРЕБАЛИ БИТИ ГОТОВИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИНСПЕКТОР

10.05.2019 09:50

Каква је судбина кривичне пријаве везане за катастрофалну поплаву из 2014. у Добоју питам Окружног тужиоца

ОДГОВОРИТЕ
Name

амадеус

10.05.2019 10:40

Е ако је Међед реко...онда људи....треба се спремити.....јер што је то интелигентан и образован,информиран,освјешћење,усмјерен,опредјељен,ограђен и виспрен човек.....е таквог ЦЗ дуго нити је имала,а нити то мајка више рађа.....јбг зеца......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

10.05.2019 22:29

Зато ако испусте воду у акумулацији нема пара од струје оде дзабе вода

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербе

12.05.2019 10:05

Тако је народе кад имамо лопове на власти само мисле о себи и својој фамилији.Никад ми нецемо доци памети сви лопови и лазови морају отици у цорку јер се богате преко сиротиње.Куца ми је била плављена два пута и то од поземни вода подрум је био у води 2 метра тако да несмијем ниста да оставим вредно доле.Моји дједови нису упамтили такву трагедију па ија скоро од 60 година.Ми Бијељенци знамо да је код нас вода на 4-5 метара вода и да пукне насип на Сави ми смо готови сви.Све неки струцњаци као они знају ста треба цинити и радити да продају маглу народу.Ми само трба да плацамо дазбине и порезе да се црвена банда богати и њима це доци крај.Нисам добио никакву помоц за поплаве је други су горе просли.Народе само се уздајте у себе и треба бити спреман на све.Поздрав из кисне Њемацке.

ОДГОВОРИТЕ