Stiže upozorenje: Moguće poplave

Gradske vlasti Bijeljine upozorile su danas stanovništvo, posebno u naseljima uz riječne vodotoke, na maksimalnu budnost i pripravnost i na blagovremeno preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti poplavljena.

Republika Srpska 10.05.2019 | 10:06
Stiže upozorenje: Moguće poplave
- Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske od 12. do 14. maja očekuju se obilnije atmosferske padavine, gdje će na sjeveru Srpske mjestimično pasti od 100 do 110 litara kiše po metru kvadratnom.

S obzirom na dosadašnje nestabilne vremenske prilike, nove obilnije padavine mogu izazvati poplave.

Upozorava se stanovništvo na području grada Bijeljina, pogotovo u naseljima uz riječne vodotoke, na maksimalnu budnost i pripravnost i na blagovremeno preduzimanje preventivnih mjera zaštite materijalnih dobara koja bi mogla biti poplavljena.

Vlasnici plovnih sredstava treba da izvrše uklanjanje iz riječnih korita i priobalja navedena sredstva kako bi u slučaju potrebe mogla biti u funkciji.

Takođe, nalaže se svim nadležnim službama Grada i subjektima koji su po Planu zaštite i spasavanja od poplava u funkciji zaštite i spasavanja, maksimalna pripravnost za eventualno reagovanje u slučaju prijetnje od poplava, kaže se u saopštenju gradske uprave u Bijeljini.

BN TV

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Opstina

10.05.2019 08:23

Para nema za nasipe potrosene za regres i plate Poplave ce sve da nas iznenade

ODGOVORITE
Name

SALE SLOVENAC

10.05.2019 09:43

ANGAZOVATI OVE SA BIROA ,STO NECE DA RADE U REALNOM SEKTORU, U SLUCAJU POPLAVA.

Name

Banja Luka

10.05.2019 11:00

Zbog cega HE Bocac i Krupa na Vrbasu ne ispustaju vodu, ne prazne jezera kako bi se mogao prihvatiti veliki priliv vode, te sprijecili nove poplave, a obavijesteni su isto kao i 2014 da idu obilne padavine??? Kako je moguce da pada kisa 1 dan i da dodje do poplave? Kako je moguce da se pocne topiti snijeg 1 dan i da dodje do poplave? U Banja Luci zivim 50 godina, nikad, odgovorno tvrdim, nikad se nije desavalo nista slicno. Cak ni nakon kisa koje su trajale danima, niti topljenja snjegova tri puta vecih i obilnijih nego danas. Zasto je radjena HE Krupa na Vrbasu? Zato sto je bocacka brana, usljed nestrucnog rukovanja pukla. Novom branom, protocnom, nastoje ublaziti udar vode na grad pri pucanju brane. Brana je skladiste, voda roba u skladistu. Sto vise vode u brani, vise para. Kontrolu praznjenja brane, pustanja vode, kontrolise Trebinje, Elektro privreda RS u Trebinju. Krcme i prodaju struju za privatne dzepove. Poplave 2014 u Banjaluci su bile iz iskljucivog razloga skupljanja vode za usrani rafting centar Kanjon. Kako je moguce da se neko igra akumulacionim jezerom, imovinom ljudi, i ispusta vodu po 5-6 puta u toku dana i to iskljucivo onda kada je spustanje camcima. Sram vas bilo sta radite bagro. Devastirali ste onakvu rijeku kakav je Vrbas. Unistili ste svu floru i faunu onakve rijeke . Koga vi farbate? Izvlacite milione maraka preko neobrazovanih konobara, brace Pastira i njihovog rafting kluba. Vi ste sljam i bagra . Uplacivali ste milone maraka na klub koji im je registrovan na stan. Sljamu. Bagro. Cubrilovicu, Radojcicu, Mile i ostali, vi ste sljam, bagra i olos. Stidite se ovog grada i ovih ljudi.

Name

Licemjerstvo

10.05.2019 08:25

Poplave su bile 2014.god i gdje su njihove preventivne pripreme, u slučaju poplava?... Do sada su trebali biti gotovi svi nasipi, pogotovo na kritičnim mjestima, jer su bile silne pare, donacije. Dokle će narod bivati u pripravnosti, da se ručno brani od vode, dok se vlasti ne osjećaju odgovornim? Licemjerno je upozoravati na opasnost od poplava, opet su ljudi prepusteni sami sebi...

ODGOVORITE
Name

Rob

10.05.2019 09:09

E gde su pare , nekome zatrebale a narod je stoka prezivjece....dok se odgovorni odmaraju o nasoj nesreci NARODE.....

Name

AR

10.05.2019 10:22

Pa kupili su camac motor bas nije cemu Ali u ispravnom stanju Kupili su I dva para cizama samo kazu pozeljno je da se me ulazi u vodu u njima Sta ces vise

Name

Ćućun

10.05.2019 10:41

Idem ja malo da pijem a vi gledajte sta i kako.

Name

opcija

10.05.2019 08:50

Zašto ne informišete građane gdje je otišao silni novac od prošlih poplava i donacija ako nije problem. .Bila je čak i stranica na kojoj je bio iznos sakupljenih sredstava koja je nakon izbora brze bolje ugasena.

ODGOVORITE
Name

Selo

10.05.2019 09:09

Eto vidite sad 1 pljusak kiše = poplave, cuko se popiski uz banderu nema struje DOKLE ?

ODGOVORITE
Name

SEMBERAC

10.05.2019 09:17

A KO JE DOBIO TAJ POSAO?ZAR NASIPI NISU VEC TREBALI BITI GOTOVI?

ODGOVORITE
Name

INSPEKTOR

10.05.2019 09:50

Kakva je sudbina krivične prijave vezane za katastrofalnu poplavu iz 2014. u Doboju pitam Okružnog tužioca

ODGOVORITE
Name

amadeus

10.05.2019 10:40

E ako je Međed reko...onda ljudi....treba se spremiti.....jer što je to inteligentan i obrazovan,informiran,osvješćenje,usmjeren,opredjeljen,ograđen i vispren čovek.....e takvog CZ dugo niti je imala,a niti to majka više rađa.....jbg zeca......

ODGOVORITE
Name

Pa

10.05.2019 22:29

Zato ako ispuste vodu u akumulaciji nema para od struje ode dzabe voda

ODGOVORITE
Name

Serbe

12.05.2019 10:05

Tako je narode kad imamo lopove na vlasti samo misle o sebi i svojoj familiji.Nikad mi necemo doci pameti svi lopovi i lazovi moraju otici u corku jer se bogate preko sirotinje.Kuca mi je bila plavljena dva puta i to od pozemni voda podrum je bio u vodi 2 metra tako da nesmijem nista da ostavim vredno dole.Moji djedovi nisu upamtili takvu tragediju pa ija skoro od 60 godina.Mi Bijeljenci znamo da je kod nas voda na 4-5 metara voda i da pukne nasip na Savi mi smo gotovi svi.Sve neki strucnjaci kao oni znaju sta treba ciniti i raditi da prodaju maglu narodu.Mi samo trba da placamo dazbine i poreze da se crvena banda bogati i njima ce doci kraj.Nisam dobio nikakvu pomoc za poplave je drugi su gore prosli.Narode samo se uzdajte u sebe i treba biti spreman na sve.Pozdrav iz kisne Njemacke.

ODGOVORITE