Мадрид: Данас су на програму ''супер-четвртфинала''!

Новак у подне с Чилићем за полуфинале Мадрида.  Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, отвориће програм заједно са Марином Чилићем на централном терену у Мадриду.  Ђоковић против Чилића већ у подне, а након њих још три фантасична дуела: Федерер - Тим, Вавринка - Надал и Циципас - Зверев.

Тенис 10.05.2019 | 10:26
Мадрид: Данас су на програму ''супер-четвртфинала''!
Српски и хрватски тенисер на терен "Магичне кутије" изаћи ће у 12 часова, чиме ће програм четвртфинала званично кренути.

Ђоковић је у осмини финала био бољи од Жеремија Шардија, док је Чилић после великог преокрета савладао српског играча Ласла Ђереа.

Новак и Марин до сада су се састајали девентнаест пута, а први тенисер света славио је у чак 17 наврата.

У преосталим дуелима састају се Роџер Федерер и Доминик Тим (17х), Стефанос Циципас и Александар Зверев (19.30), док ће програм затворити Рафаел Надал и Стен Вавринка (21.30).

Ђоковић ће поправити бодовни салдо после овог Мастерса, пошто је прошле године елиминисан у другом колу.

Какав петак, страшан мадридски петак! На мастерсу у престоници Шпаније у мушкој конкурекцији данас су на програму сва четири меча четвртфинала, а у њему сам крем белог спорта. Али, кренимо редом.

Тачно у подне почиње велики балкански дерби, то јест меч између Новака Ђоковића и Марина Чилића. Наш ас је без сумње фаворит у њиховом јубиларном 20. одмеравању, иако је момчина из Међугорја обе победе против првог рекета света забележила у последњих пет сусрета.

Чилић је увек велики залогај за сваког, али на шљаци он у суштини нема шта да тражи против Новака, иако му погодују специфични  услови у Мадриду где лоптица брже лети кроз ваздух и више одскаче због надморске висине од око 700 м. Као што се да очекивати, два пута су се одмеравали на шљаци и оба пута је био бољи наш тенисер, ушта верујемо и овај пут.

Након балканско следи алпски дерби. Не пре 17 часова један наспрам другог стају Роџер Федерер и Доминик Тим. Швајцарски маестро се вратио након три године на шљакасту подлогу, одлично је одиграо прва два сусрета у Мадриду, али верујемо да му је дошао крај. Једноставно, Аустријанац је један од најбољих на свету на овој подлози, води са 3-2 у међусобним сусретима, славио је на последњем недавно у финалу Индијан Велса, а био је бољи у њиховом једином дуелу, 2016. у Риму, што је био и последњи Федексов меч на шљаци пре трогодишње паузе коју је прекинуо овог европског пролећа. Очекујемо пак да ће ас из Базела скупо продати кожу момку из Винер Нојштада.

Да се поредак у тенису полако мења, иако "старе куке" и даље углавном воде главну реч, потрудила су се поново да докажу два најбоља млада изданка белог спорта, Александер Зверев и Стефанос Циципас који ће од 19. 30 међусобно одлучивати о полуфиналисти. Ово ће им бити трећи међусобни сусрет, први на шљаци и до сада су поделили части. Оба меча су одиграна прошле године на тврдој подлози, тако да нам у суштини не говоре много. Више нам говори одлична форма Грка који заједно са Данилом Медведевим има највише победа на туру у 2019, чак 25. Поред тога Циципас је минуле недеље узео трофеј на шљаци Есторила, док је Немцу ово највећи успех у последња два месеца. Ипак, Зверев брани трон у Мадриду тако да ће сигурно дати све од себе, али ми ипак веру поклањамо младом Атињанину.

Први фаворит мастерса и петоструки шампион, Рафаел Надал имаће тежак тест од 21.30 против Стена Вавринке. Истина, Швајцарац није на највишем нивоу који јури од како је 2017. више пута оперисао колено, те ће тешко до трећег тријумфа у њиховом 21. обрачуну, али би могао да пружи значајан отпор. Добру форму је показао одличним играма у прва три меча у којима је био сигуран против Иг-Ербера, Пеје и Нишикорија, али Надал је, ако га колена слушају ипак лига за себе у условима које нуди мадридски мастерс.

Извор: Б92/моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар