Madrid: Danas su na programu ''super-četvrtfinala''!

Novak u podne s Čilićem za polufinale Madrida.  Novak Đoković, najbolji srpski teniser, otvoriće program zajedno sa Marinom Čilićem na centralnom terenu u Madridu.  Đoković protiv Čilića već u podne, a nakon njih još tri fantasična duela: Federer - Tim, Vavrinka - Nadal i Cicipas - Zverev.

Tenis 10.05.2019 | 10:26
Madrid: Danas su na programu ''super-četvrtfinala''!
Srpski i hrvatski teniser na teren "Magične kutije" izaći će u 12 časova, čime će program četvrtfinala zvanično krenuti.

Đoković je u osmini finala bio bolji od Žeremija Šardija, dok je Čilić posle velikog preokreta savladao srpskog igrača Lasla Đerea.

Novak i Marin do sada su se sastajali deventnaest puta, a prvi teniser sveta slavio je u čak 17 navrata.

U preostalim duelima sastaju se Rodžer Federer i Dominik Tim (17h), Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev (19.30), dok će program zatvoriti Rafael Nadal i Sten Vavrinka (21.30).

Đoković će popraviti bodovni saldo posle ovog Mastersa, pošto je prošle godine eliminisan u drugom kolu.

Kakav petak, strašan madridski petak! Na mastersu u prestonici Španije u muškoj konkurekciji danas su na programu sva četiri meča četvrtfinala, a u njemu sam krem belog sporta. Ali, krenimo redom.

Tačno u podne počinje veliki balkanski derbi, to jest meč između Novaka Đokovića i Marina Čilića. Naš as je bez sumnje favorit u njihovom jubilarnom 20. odmeravanju, iako je momčina iz Međugorja obe pobede protiv prvog reketa sveta zabeležila u poslednjih pet susreta.

Čilić je uvek veliki zalogaj za svakog, ali na šljaci on u suštini nema šta da traži protiv Novaka, iako mu pogoduju specifični  uslovi u Madridu gde loptica brže leti kroz vazduh i više odskače zbog nadmorske visine od oko 700 m. Kao što se da očekivati, dva puta su se odmeravali na šljaci i oba puta je bio bolji naš teniser, ušta verujemo i ovaj put.

Nakon balkansko sledi alpski derbi. Ne pre 17 časova jedan naspram drugog staju Rodžer Federer i Dominik Tim. Švajcarski maestro se vratio nakon tri godine na šljakastu podlogu, odlično je odigrao prva dva susreta u Madridu, ali verujemo da mu je došao kraj. Jednostavno, Austrijanac je jedan od najboljih na svetu na ovoj podlozi, vodi sa 3-2 u međusobnim susretima, slavio je na poslednjem nedavno u finalu Indijan Velsa, a bio je bolji u njihovom jedinom duelu, 2016. u Rimu, što je bio i poslednji Fedeksov meč na šljaci pre trogodišnje pauze koju je prekinuo ovog evropskog proleća. Očekujemo pak da će as iz Bazela skupo prodati kožu momku iz Viner Nojštada.

Da se poredak u tenisu polako menja, iako "stare kuke" i dalje uglavnom vode glavnu reč, potrudila su se ponovo da dokažu dva najbolja mlada izdanka belog sporta, Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas koji će od 19. 30 međusobno odlučivati o polufinalisti. Ovo će im biti treći međusobni susret, prvi na šljaci i do sada su podelili časti. Oba meča su odigrana prošle godine na tvrdoj podlozi, tako da nam u suštini ne govore mnogo. Više nam govori odlična forma Grka koji zajedno sa Danilom Medvedevim ima najviše pobeda na turu u 2019, čak 25. Pored toga Cicipas je minule nedelje uzeo trofej na šljaci Estorila, dok je Nemcu ovo najveći uspeh u poslednja dva meseca. Ipak, Zverev brani tron u Madridu tako da će sigurno dati sve od sebe, ali mi ipak veru poklanjamo mladom Atinjaninu.

Prvi favorit mastersa i petostruki šampion, Rafael Nadal imaće težak test od 21.30 protiv Stena Vavrinke. Istina, Švajcarac nije na najvišem nivou koji juri od kako je 2017. više puta operisao koleno, te će teško do trećeg trijumfa u njihovom 21. obračunu, ali bi mogao da pruži značajan otpor. Dobru formu je pokazao odličnim igrama u prva tri meča u kojima je bio siguran protiv Ig-Erbera, Peje i Nišikorija, ali Nadal je, ako ga kolena slušaju ipak liga za sebe u uslovima koje nudi madridski masters.

Izvor: B92/mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar