Фијаско Бокановог ''анти-српског'' плана!

Срби неће међусобно да ратују! Први човек Будућности није успео да обезбеди чак ни подршку Хрвата. . .

Кошарка 10.05.2019 | 12:37
Фијаско Бокановог ''анти-српског'' плана!
Дуго најављивани неформални састанак АБА лигаша у Загребу није успео. Или боље рећи - није успео план Драгана Бокана првог човека Будућности, да одређене клубове окрене против Црвене звезде. 

Подсетимо, претходних дана спекулисало се како је Бокан организовао састанак уочи Скупштине лиге 24. маја како би лобирао "за своју ствар", односно против клубова Небојше Човића, али испоставило се да није добио подршку на коју је рачунао. Како пише Српски телеграф Бокан је желео да нахушка Партизан и Мегу против Звезде и ФМП-а, но међутим...

"Била су велика очекивања од састанка. Звезда и ФМП нису позвани као Човићеви клубови, а Бокан је имао план да Партизан и Мегу окрене против њих. Да их увуче у рат. Међутим оба српска клуба, баш као и Игокеа, прозрели су његове намере и нису дошли у Загреб. Чак су му и представници Задра и Цибоне убрзо окренули леђа, када су видели у ком правцу све иде. Свима је јасно да без српских клуба лига не постоји. И план је доживео фијаско", испричао је извор овог листа добро упућен у актуелна збивања у регионалној кошарци.  

Наводи се још да је Бокан покушао присутне да убеди како је потребна хитна смена актуелног руководства АБА лиге, али ни за ту акцију није добио подршку. Барем не до Скупштине заказане за 24. мај.

Подсетимо, први човек подгоричке Будућности најавио је да ће на Скупштини лиге захтевати да се поништи овосезонска финална серија и да његов клуб неће играти лигу Небојше Човића. Такву могућност категорички је одбацио председник лиге Игор Додик. 

Српски телеграф јуче је успео да да дође и до коментара председника Партизана Остоје Мијаиловића:

"Нећемо учествовати ни у каквим ратовима нисти стати на било коју страну. Нама су важни фер услови од почетка до краја сезоне. Уколико се успоставе критеријумуи који су реални и одрживи - увек смо за договор", кратко је поручио Мијаиловић. 

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар