Fijasko Bokanovog ''anti-srpskog'' plana!

Srbi neće međusobno da ratuju! Prvi čovek Budućnosti nije uspeo da obezbedi čak ni podršku Hrvata. . .

Košarka 10.05.2019 | 12:37
Fijasko Bokanovog ''anti-srpskog'' plana!
Dugo najavljivani neformalni sastanak ABA ligaša u Zagrebu nije uspeo. Ili bolje reći - nije uspeo plan Dragana Bokana prvog čoveka Budućnosti, da određene klubove okrene protiv Crvene zvezde. 

Podsetimo, prethodnih dana spekulisalo se kako je Bokan organizovao sastanak uoči Skupštine lige 24. maja kako bi lobirao "za svoju stvar", odnosno protiv klubova Nebojše Čovića, ali ispostavilo se da nije dobio podršku na koju je računao. Kako piše Srpski telegraf Bokan je želeo da nahuška Partizan i Megu protiv Zvezde i FMP-a, no međutim...

"Bila su velika očekivanja od sastanka. Zvezda i FMP nisu pozvani kao Čovićevi klubovi, a Bokan je imao plan da Partizan i Megu okrene protiv njih. Da ih uvuče u rat. Međutim oba srpska kluba, baš kao i Igokea, prozreli su njegove namere i nisu došli u Zagreb. Čak su mu i predstavnici Zadra i Cibone ubrzo okrenuli leđa, kada su videli u kom pravcu sve ide. Svima je jasno da bez srpskih kluba liga ne postoji. I plan je doživeo fijasko", ispričao je izvor ovog lista dobro upućen u aktuelna zbivanja u regionalnoj košarci.  

Navodi se još da je Bokan pokušao prisutne da ubedi kako je potrebna hitna smena aktuelnog rukovodstva ABA lige, ali ni za tu akciju nije dobio podršku. Barem ne do Skupštine zakazane za 24. maj.

Podsetimo, prvi čovek podgoričke Budućnosti najavio je da će na Skupštini lige zahtevati da se poništi ovosezonska finalna serija i da njegov klub neće igrati ligu Nebojše Čovića. Takvu mogućnost kategorički je odbacio predsednik lige Igor Dodik. 

Srpski telegraf juče je uspeo da da dođe i do komentara predsednika Partizana Ostoje Mijailovića:

"Nećemo učestvovati ni u kakvim ratovima nisti stati na bilo koju stranu. Nama su važni fer uslovi od početka do kraja sezone. Ukoliko se uspostave kriterijumui koji su realni i održivi - uvek smo za dogovor", kratko je poručio Mijailović. 

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar