Роналдо о паралелном универзуму...

Кад Барса победи „Ура, Меси“, кад Барса изгуби „Сви криви осим Месија“! Непоштено. . .

Фудбал 10.05.2019 | 10:39
Роналдо о паралелном универзуму...
Шокантна елиминација Барселоне и даље је једна од централних тема фудбалских поклоника на свим меридијанима. Други пут за годину дана Каталонци су у реваншу испустили три гола вишка, после Роме, догодио јој се и Ливерпул, а да мало ко може да објасни како је то првак Шпаније избачен кад су га скоро сви видели у финалу, на стадиону „Ванда Метрполитано“.

Откако је у Берлину пре четири године освојила последњу европску круну, Блауграна никако да направи тај одлучујући корак, уз напомену да ни гол није дала на гостујућим теренима у двомечима кад је елиминисана. Од Атлетика, преко Јувентуса, преко Рима до Енфилда.

И кад се своде рачуни, наравно, први на тапету је тренер, мада легендарни нападач Луис Назарио да ЛимаРоналдо, уверава да би кривица требало да падне и на највећу звезду тима. Да, да, ударио је Зуба наЛионела Месија, који руку на срце пре две вечери није ни имао среће...

„Барса има сјајну екипу, има и најбољег фудбалера света, али ми се нешто не свиђа. Кад Барселона победи онда је то Месијева заслуга и сви га величају, а кад изгуби онда кривица пада на тренера Ернеста Валвердеа, Филипеа Кутиња, остале играче, а никад на Месија. То није праведно ни према остатку тима, ни према тренеру клуба са Камп Ноуа“, истиче Роналдо.

Ливерпул је раним голом Дивока Оригија „отворио“ ривала већ у седмом минуту, што је био окидаш касниејг преокрета, птписан учинком Вајнладума и двоструког асистента Александра Арнолда.

„Све је могуће кад је тим, као што је то учинио Ливерпул, уђе у меч онако мотивисан, жељан победе, растрчан... Црвени су на терен пренели енергију која није могла да се предвиди. Интензитет меча није био изненађујући за Барселону, али јој је недостајало мало среће. Прва утакмица је била гала представа у Барсиној изведби, понајвише захваљујући Лионелу Месију, али у ревнашу је Ливерпул „појео“ Каталонце“. Убио их је у појам“.

Иако бивши нападач Барселоне, али и Реала, Роналдо не крије да је приврженији краљевском клубу, убеђен да на стадиону „Сантјаго Бернабео“ долазе бољи дани осле разочаравајуће сезоне.

„Клуб је стекао кредти у очима навијача, јер је осовјио четири од последњих пет издања Лиге шампина. Није смак света што ове године нису Мадриђани успели, посебно ако се у обзир узме колико је тешко другим екипама да добаце до финала. Навијачи Реала су захтевни, увек траже победе, а то није могуће, говорио сам то и док сам био играч. Мада, то је средина у којој влада победнички менталитет. Не знам какви су Зиданови планови за наредну сезону, али желим Реалу сву срећу и надам се да ће опет освајати пехаре“,додао је Роналдо.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар