Ronaldo o paralelnom univerzumu...

Kad Barsa pobedi „Ura, Mesi“, kad Barsa izgubi „Svi krivi osim Mesija“! Nepošteno. . .

Fudbal 10.05.2019 | 10:39
Ronaldo o paralelnom univerzumu...
Šokantna eliminacija Barselone i dalje je jedna od centralnih tema fudbalskih poklonika na svim meridijanima. Drugi put za godinu dana Katalonci su u revanšu ispustili tri gola viška, posle Rome, dogodio joj se i Liverpul, a da malo ko može da objasni kako je to prvak Španije izbačen kad su ga skoro svi videli u finalu, na stadionu „Vanda Metrpolitano“.

Otkako je u Berlinu pre četiri godine osvojila poslednju evropsku krunu, Blaugrana nikako da napravi taj odlučujući korak, uz napomenu da ni gol nije dala na gostujućim terenima u dvomečima kad je eliminisana. Od Atletika, preko Juventusa, preko Rima do Enfilda.

I kad se svode računi, naravno, prvi na tapetu je trener, mada legendarni napadač Luis Nazario da LimaRonaldo, uverava da bi krivica trebalo da padne i na najveću zvezdu tima. Da, da, udario je Zuba naLionela Mesija, koji ruku na srce pre dve večeri nije ni imao sreće...

„Barsa ima sjajnu ekipu, ima i najboljeg fudbalera sveta, ali mi se nešto ne sviđa. Kad Barselona pobedi onda je to Mesijeva zasluga i svi ga veličaju, a kad izgubi onda krivica pada na trenera Ernesta Valverdea, Filipea Kutinja, ostale igrače, a nikad na Mesija. To nije pravedno ni prema ostatku tima, ni prema treneru kluba sa Kamp Noua“, ističe Ronaldo.

Liverpul je ranim golom Divoka Origija „otvorio“ rivala već u sedmom minutu, što je bio okidaš kasniejg preokreta, ptpisan učinkom Vajnladuma i dvostrukog asistenta Aleksandra Arnolda.

„Sve je moguće kad je tim, kao što je to učinio Liverpul, uđe u meč onako motivisan, željan pobede, rastrčan... Crveni su na teren preneli energiju koja nije mogla da se predvidi. Intenzitet meča nije bio iznenađujući za Barselonu, ali joj je nedostajalo malo sreće. Prva utakmica je bila gala predstava u Barsinoj izvedbi, ponajviše zahvaljujući Lionelu Mesiju, ali u revnašu je Liverpul „pojeo“ Katalonce“. Ubio ih je u pojam“.

Iako bivši napadač Barselone, ali i Reala, Ronaldo ne krije da je privrženiji kraljevskom klubu, ubeđen da na stadionu „Santjago Bernabeo“ dolaze bolji dani osle razočaravajuće sezone.

„Klub je stekao kredti u očima navijača, jer je osovjio četiri od poslednjih pet izdanja Lige šampina. Nije smak sveta što ove godine nisu Madriđani uspeli, posebno ako se u obzir uzme koliko je teško drugim ekipama da dobace do finala. Navijači Reala su zahtevni, uvek traže pobede, a to nije moguće, govorio sam to i dok sam bio igrač. Mada, to je sredina u kojoj vlada pobednički mentalitet. Ne znam kakvi su Zidanovi planovi za narednu sezonu, ali želim Realu svu sreću i nadam se da će opet osvajati pehare“,dodao je Ronaldo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar