Суарез мора на операцију!

Под знаком питања за Копа Америка! Финале Купа краља сигурно пропушта. . .  Суарез пропушта крај сезоне, а испашта Уругвај! Уругвајац се већ неко време мучи са повредом десног колена, а одлуку о операцији донео је само два дана након што је Барселона претрпела тежак пораз од Ливерпула.

Фудбал 10.05.2019 | 12:51
Суарез мора на операцију!
Лоше вести за Ернеста Валвердеа пред сам финиш сезоне. Луис Суарез више се неће враћати на терен. Срећа у несрећи је што је Барса већ оверили титулу, међутим извесно је да искусни Уругвајац неће бити на располагању за финале Купа краља против Валенсије. 

Шпански медији вечерас јављају да ће Суарез бити подвргнут операцији менискуса десног колена. Прве процене су да ће ван терена провести између месец и месец и по дана, што значи да нема ни најмање шансе да се опорави до утакмице са Валенсијом која је на програму 25. маја. 

Оно што је много значајније јесте могућност да најбољи уругвајски фудбалер пропусти и завршни турнир Копа Америка. Такмичење у Бразилу почиње 14 јуна, па ако опоравак не буде ишао како се очекује...   

Суарез ову повреду вуче још од лета 2017. У неколико наврата избегавао је операцију и подвргавао се лечењу матичним ћелијама. Како би играо на Мундијалу 2018. такође је избегао да оде под нож и сада је очито све дошло на наплату.  

Уругвај ће дрхтати у наредних месец дана и чекати вести из Барселоне...

Луис Суарез освојио је титулу првака Европе прве сезоне када је стигао из Ливерпула у Барселону. Од тада су прошле четири године...

Надао се Уругвајац да ће са шампионом Шпаније покорити Стари континент и 1. јуна 2019, али уместо Барсе за трофеј ће се борити управо његов бивши клуб, који је у сензационалном реваншу полуфинала Лиге шампиона победио Месија и друштво и после 0:3 са Камп Ноуа прошао у финале након победе 4:0 на Енфилду.

Тај пораз убрзао је одлуку сјајног нападача са се подвргне атроскопији колена. 

Барселона је у четвртак саопштила одлуку фудбалера, али није прецизирала колико ће Суарез бити ван терена након овог хируршког захвата.

Међутим, извесно је да ће пропустити преостале две утакмице у Примери, као и финале Купа краља против Валенсије 25. маја. 

Његов наступ на Копа Америка, који почиње 14. јуна, сада је такође под знаком питања. 

Уругвајац се већ неко време мучи са повредом десног колена, а одлуку о операцији донео је само два дана након што је Барселона претрпела тежак пораз од Ливерпула у полуфиналу Лиге шампиона.

Луис Суарез је ове сезоне постигао 25 голова на 49 утакмица у свим такмичењима.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар