Suarez mora na operaciju!

Pod znakom pitanja za Kopa Amerika! Finale Kupa kralja sigurno propušta. . .  Suarez propušta kraj sezone, a ispašta Urugvaj! Urugvajac se već neko vreme muči sa povredom desnog kolena, a odluku o operaciji doneo je samo dva dana nakon što je Barselona pretrpela težak poraz od Liverpula.

Fudbal 10.05.2019 | 12:51
Suarez mora na operaciju!
Loše vesti za Ernesta Valverdea pred sam finiš sezone. Luis Suarez više se neće vraćati na teren. Sreća u nesreći je što je Barsa već overili titulu, međutim izvesno je da iskusni Urugvajac neće biti na raspolaganju za finale Kupa kralja protiv Valensije. 

Španski mediji večeras javljaju da će Suarez biti podvrgnut operaciji meniskusa desnog kolena. Prve procene su da će van terena provesti između mesec i mesec i po dana, što znači da nema ni najmanje šanse da se oporavi do utakmice sa Valensijom koja je na programu 25. maja. 

Ono što je mnogo značajnije jeste mogućnost da najbolji urugvajski fudbaler propusti i završni turnir Kopa Amerika. Takmičenje u Brazilu počinje 14 juna, pa ako oporavak ne bude išao kako se očekuje...   

Suarez ovu povredu vuče još od leta 2017. U nekoliko navrata izbegavao je operaciju i podvrgavao se lečenju matičnim ćelijama. Kako bi igrao na Mundijalu 2018. takođe je izbegao da ode pod nož i sada je očito sve došlo na naplatu.  

Urugvaj će drhtati u narednih mesec dana i čekati vesti iz Barselone...

Luis Suarez osvojio je titulu prvaka Evrope prve sezone kada je stigao iz Liverpula u Barselonu. Od tada su prošle četiri godine...

Nadao se Urugvajac da će sa šampionom Španije pokoriti Stari kontinent i 1. juna 2019, ali umesto Barse za trofej će se boriti upravo njegov bivši klub, koji je u senzacionalnom revanšu polufinala Lige šampiona pobedio Mesija i društvo i posle 0:3 sa Kamp Noua prošao u finale nakon pobede 4:0 na Enfildu.

Taj poraz ubrzao je odluku sjajnog napadača sa se podvrgne atroskopiji kolena. 

Barselona je u četvrtak saopštila odluku fudbalera, ali nije precizirala koliko će Suarez biti van terena nakon ovog hirurškog zahvata.

Međutim, izvesno je da će propustiti preostale dve utakmice u Primeri, kao i finale Kupa kralja protiv Valensije 25. maja. 

Njegov nastup na Kopa Amerika, koji počinje 14. juna, sada je takođe pod znakom pitanja. 

Urugvajac se već neko vreme muči sa povredom desnog kolena, a odluku o operaciji doneo je samo dva dana nakon što je Barselona pretrpela težak poraz od Liverpula u polufinalu Lige šampiona.

Luis Suarez je ove sezone postigao 25 golova na 49 utakmica u svim takmičenjima.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar