Федерер - 1200. побједа! Достижна су два рекорда!

Федерер после јубиларне победе: Одлигао сам одлично у тај-брејку! Роџер Федерер је тријумфом против Гаела Монфиса у осмини финала Мастерса у Мадриду стигао до бројке од укупно 1. 200 професионалних победа.

Тенис 10.05.2019 | 11:53
Федерер - 1200. побједа! Достижна су два рекорда!
Швајцарац је после тачно два сата игре и велике борбе славио са 6:0, 4:6, 7:6 (3) и тако се пласирао у четвртфинале у ком га очекује Аустријанац Доминик Тим.

Федерер је био на ивици пораза, Монфис није искористио две меч лопте, али треба одати признање Швајцарцу који је играо храбро. Одлично је сервирао, излазио на мрежу и то се исплатило.

Шљака му није омиљена подлога, али Гаел Монфилс јесте једна од омиљенијих жртава. Роџер Федерер наставља да пише историју, пошто се преко Француза пласирао у четвртфинале Мастерса у Мадриду и наставио потеру ка још два рекорда.

У изузетно узбудљивом мечу, Швајцарац је славио 2:1 (6:0, 4:6, 7:6), тако што је, после првог сета у трајању од само 18 минута, спасао две меч лопте и показао да и у 37. години важи за једног од најбољих тенисера свих времена. Што ће ускоро моћи и да потврди.

Јер, данашње славље у главном граду Шпаније било је равно 1200 Федерерово у каријери. Рекордер у том сегменту је легендарни Џими Конорс за 1274 тријумфа, што значи да би момак из Базела пре одласка у пензију могао да га надмаши. Федекс, иначе, јури још један рекорд, такође, у Конорсовом власништву, пошто је Американац најуспешнији играч по броју трофеја на АТП туру (109), а Роџерс је засад на „коти 101“.

Занимљиво, турнир у Мадриду је први после две године кад је шљака у питању на коме учествује РоџерФедерер, што јасно показује намеру да се што боље спремни за Ролан Гарос, на коме је славио само једном (2009).

Федереров ривал у четвртфиналу биће Доминик Тим, Аустријанац је савладао Италијана Фабија Фоњинија – 2:0 (6:4, 7:5).

Испред Роџера је по броју победа само један тенисер, Американац Џими Конорс који је остварио 1.274 тријумфа у професионалој каријери.

Био је то Роџеров 1.462 меч у каријери. Има скор од 1200-262 или 82 одсто успешности у мечевима, што је заиста импресивна стиатистика.

"Гаел је урадио велику ствар што није изгубио мирноћу после изгубљеног првог сета, чини ми се да је научио доста од тог претходног меча када је први сет изгубио са 6:1. То му је помогло да сачува мирноћу", изјавио је Федерер.

Признао је да није имао лак посао.

"Покушао сам да наставим у истом стилу као и у опрвом сету, али било је тешко. Имао сам низ од пет изгубљених гемова крајем другог сета и почетком трећег. Када губите 3:0 или 4:1 не изгледате добро, али остао сам у мечу и одлучио је тај-брејк. Тај део сам одиграо одлично, добро сервирао, миксовао ударце и узбуђен сам што сам из свега изашао као победник", закључио је Швајцарац.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар